Doping och karens

Listan på vad som numera räknas som doping verkar ständigt utökas och det finns mängder med preparat som var och varannan hästägare använder regelbundet eller då och då (avmaskningsmedel)  som har 96 timmars karens eller mer.

Jag tycker att det verkar väldigt ovanligt att detta diskuteras bland hästägare- antingen vet man vad som gäller och rättar sig efter det eller så kanske man medvetet inte bryr sig och hoppas på att aldrig ”åka fast”?

Idag undrar jag om ni någonsin har råkat ut för en dopingkontroll och i vilket sammanhang i så fall?

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag har assisterat veterinären vid dopingkontroller på ett meeting med lätta klasser i dressyr och hoppning men aldrig själv blivit testad.

    Svara
  2. Emelie

    Jag har en vän som är väldigt ”on-top-of” allt som händer på dopingfronten, så henne kommer jag rådfråga om jag skulle behöva använda något medel. Själv försöker jag undvika allt onaturligt så långt som möjligt i vardagen, för att inte missa att ”den salvan” måste jag sluta använda si och så många dagar innan tävling. Är lite ledsen över Aloe Vera-gelen som jag var väldigt glad i tidigare.

    Sen är jag väldigt osäker på när man kan råka ut för en kontroll, även på de lättaste tävlingarna, eller är det bara när klasserna kommer upp på en viss nivå? (Jag tänker att nybörjare har mycket nog att tänka på ändå)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>