19 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jeguo

    Forester, Love it men kan inte göra nån jämförelse med Volvo eftersom vi inte haft nån

    Svara
      • Jeguo

        Vi har haft två Forester men just nu ingen (Skoda superb och fabia)
        Forester är pigg drar bra och stadigt. Nackdelen är väl platsen i baksätet trång med barnstolar men det är nog inget som skulle drabba dig
        Drar lite soppa fast vi haft de med stor motor. Skulle tänka mig en igen.
        Det bästa du kan göra är väl att provköra

        Svara
  2. Maj

    Vi har en Forester sedan 4-5 år. Pålitlig dragbil, gott om utrymme att lasta. Hyfsat bekväm men ett litet minus för hög ljudnivå i bilen när man kör lite fort. Har haft några Volvo V50 och föredrar absolut Forestern! Så en hiss från mig!

    Svara
  3. Frida

    Har inte haft ngn Subaru men de jag känner som har eller haft har varit väldigt nöjda. De är bra, säkra bilar och de är hållbara. Har Volvo och gillar den men hade gärna satsat på Subaru nästa gång.

    Svara
    • CeciliaL

      Min kompis som hade en Forester och en Outback samtidigt sager:
      ”The Outback can pull heavier trailers depending on engine size, but the Forester has better ground clearance. I’ve seen a few Foresters being used to pull horse boxes but not noticed any Outbacks towing them. I think you need to pick your engine with whichever one you choose. My Forester has a 2ltr engine while our Outback had a 2.5ltr engine which was why it could pull heavier trailers. When I got mine 2ltr was the largest engine available but they brought out a larger one a year later. Ideally you probably need a 3ltr for horse boxes if you do a lot of towing.”
      Sa hon foredrog sin Forester, fast mannen foredrog Outbacken… Sa det svarar inte pa din fraga va?! Sen har jag nagra kompisar som hade Legacy, men det var ett bra tag sedan.

      Svara
  4. Dressyrtant

    Har hört att Outbacken är outstanding men svindyr. Har alltid haft Volvo men bytt till en Passat Alltrack och är helt såld.

    Svara
  5. Birgitta

    Tack för era svar!

    Har ju en 15 år gammal Volvo som jag älskar men måste vara beredd på att den inte lommer att leva för evigt.

    Läste om Subaru på ett hästforum (handlade om vilka bilar som fick dra mycket)- därav min fråga.

    Jag har ju ett 1500-släp och slipper gärna ta utökat B-kort om det går.

    Svara
  6. LenaB

    Jag har ingen erfarenhet alls av Subaru, men jag är ju en trogen Volvoägare precis som du och tänkte tipsa om att V50 får du dra betydligt mer med än de nyare V70. Jag hade V40 innan och den var en mkt bra bil som jag gillade jättemkt, men den blev för liten när vi skulle ha med barnvagn, bilstol mm. Kan därför absolut tänka mig en V50 då de påminner mkt om varandra. Att vår V70 fick dra mindre än V40 var ju en inte så trevlig överraskning, vilket upptäcktes först när vi köpt den…

    Svara
  7. Johanna

    Fundera på om det inte är värt att ta utökat B eller BE? Det är befriande att inte behöva optimera hela ekipaget efter en viss b-körkortsvikt. Speciellt om man har en stor häst. Det ger också större valmöjligheter på bil. Kör nu Passat Alltrack och är supernöjd. Såg att någon nämnde den bilen. Mycket snålare och större bagageutrymme än Tiguan, som jag också haft.

    Ingen uppfattning om Subaru mer än att jag hört positivt om dem.

    Svara
    • Birgitta

      Värt är det säkert! Dock kör jag som en biltjuv och undrar hur många uppkörningar det hade krävts innan (om????) jag hade fått körkortet…..

      Svara
  8. Linda

    Jag har en Subaru Legacy av 2006 års modell och är mycket nöjd. En fantastisk dragbil. Bilen känns pålitlig, rejäl och ligger mycket bra på vägen. Min bil får dra 1560 kg med vanligt B-kort och 2310 kg med B96.
    Jag har också kört mycket med makens Passat Alltrack som också är fyrhjulsdriven. Denna kräver dock B96 för mitt släp som är på 1500 kg.
    Nu när jag blivit bortskämd med fyrhjulsdrift så känns det en enorm skillnad att köra med en framhjulsdriven splitter ny XC70 som jag gjorde igår. Den är stor, tung och stark och kräver B96 men går inte att jämföra med min Subaru. Enda nackdelen är att Subaru är dyra i inköp (jag köpte min som hade gått 16000 mil för att få ett rimligt pris) plus att den drar en del bensin. De nyare modellerna kanske är mer bränslesnåla, jag vet inte?

    Svara
  9. E

    Du får dra upp till 1510 med Subaru på B-körkort!Har en forrester som är den bästa dragbilen jag haft.Dyr å köpa jätteny, men tre,fyra år på nacken ett bättre pris!

    Svara
    • Birgitta

      När jag köper min nästa bil finns det inte på kartan att det ska vara en ny.

      Dels för att jag helt enkelt inte har dom pengarna och dels för att en ny bil genomgår en så drastisk värdeminskning väldigt snabbt att det för mig inte hade varit motiverat att lägga en så stor summa även OM jag hade haft pengarna.

      Svara
  10. Maria

    Jag köpte ny hästbil förra året och velade mellan två Volvomodeller och två Subarumodeller. Det blev en Subba legacy.
    Varför:
    * Forestern i min prisklass (innan -05) har inte antisladd.
    * Volvo har inte konstant fyrhjulsdrift, vilket visserligen drar mer soppa, men känns säkrare än att systemet ska slå på sig när det krävs.
    * Antispin och antisladd var ett absolut måste.
    * Jag skulle också köpa nytt släp och ville inte låta bilens maxvikt begränsa mitt släpval. Har vanligt b-körkort och får dra 1520 med Subban.
    *Jag kör transport ganska mycket och ännu mer på vintern. Subban har allt jag vill ha + den konstanta fyrhjulsdriften vilket gör att den känns säkrare att dra med.
    * Hittade en legacy till ett bra pris. De där centimetrarna markfrigång var inte värda tiotusentals kronor.
    – är att den är törstig, inget för dagliga långpendlare

    När jag besiktigat den och lämnat in på service prisar alla Subbor som en mycket pålitlig bil som inte brukar vara behäftade med några fel. När jag körde in på besiktningen senast skojade killen och sa ”en subaru, ja, då kan vi skriva godkänd på en gång”. (Det gjorde han så klart inte, men godkänd blev den, utan anmärkning). Har en -05a som gått 16000 när jag köpte den. 67000:- förra året.

    Svara
  11. lindaw

    Jag skrämdes oxå av att behöva ta B96 vid bilbytet och kollade mycket efter Subaru och Skoda (som också får dra mkt, men dom växte inte på träd!) Tog tag i körkortsbiten istället och det var gjort på ngr veckor och inte alls farligt! Jag tog tre lektioner och tränade lite hemma! Lånade uppkörningskärra men körde upp med min egen bil, vilket kändes kanon bra! Blev inte speciellt dyrt heller! Idag kör jag en fyrhjulsdriven passat och kan inte tänka mig att vara utan fyrhjulsdriften!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>