Svettiga kläder?

Ja, att både vi och våra kläder kan bli svettiga när vi rider är väl ingen nyhet, det gissar jag att alla ryttare ”råkar ut för” varje gång de rider eller i alla fall någon gång men idag undrar jag om ni har några bra tips mot svettdoftande plagg?

I senaste numret av Ridsport får man tipset att blötlägga kläderna en halvtimme innan tvätt och man ska då ta 2 dl ättika i 10 liter vatten. Låter ju som ett enkelt och billigt råd om det fungerar men ni har kanske provat annat som hjälpt?

Jag har några enstaka gånger haft kläder som efter tvätt luktat ”rent” men så for jag har börjat svettas så har kläderna börjat lukat illa- som av gammal svett som plötsligt vaknat till liv- väldigt äckligt.

Så har ni några tips: fram med dom!

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. mandastillnert.se

    Ättika är bra kör med de i tvättmaskinen ibland för att ta bort dålig lukt 🙂 Så de funkar absolut! Köpte en liter för typ 12 kronor på Willys!

    Svara
      • Sandra

        Vi häller ättikan i samma fack som för tvättmedlet. På vittvätt funkar ättikan också väldigt bra mot gula/bruna missfärgningar!

        Svara
  2. Frida

    Jag la ett par skor med mkt mjukt foder i (typ UGGs) i frysen över natten när de stank. Hade hört att det skulle vara bra för då dog bakterierna som orsakar lukten. De har inte luktat sen dess, kan kanske funka med kläder också? Riskfritt att prova i alla fall 🙂

    Svara
  3. Hedwiginnan

    Ättika använder man mot kattpiss så det funkar säkert på kläder också.

    Svara
  4. Maria

    Det funkar med ättika. Antingen lägger jag tröjorna i handfatet fullt med vatten och en slurk ättika i kanske 30 minuter och sedan kör jag tröjorna i ett kortprogram i tvättmaskinen utan medel alls. Eller så kör jag de vanligt i tvättmaskinen, då har jag tvättmedel som vanligt och typ en halv dl i sköljfacket. Det funkar bra med båda metoderna. Ättika kan man tydligen använda i stället för sköljmedel på vanliga kläder också, men det luktar ju inte allt för angenämt i badrummet, så jag håller ättiksanvändandet till funktionsplagg.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>