Veckan som gått

Nu så…nu ÄR det sommar!

De senaste dagarna har verkligen bevisat ovan och i mina trakter har det varit närmare 30 grader i slutet av veckan.

Jag har ridit på som vanligt, på morgnarna blir det aldrig outhärdligt varmt och även insektstrycket brukar vara ok så tidigt på dagen.

I torsdags var det träning för X med mycket fin känsla och tydligen SÅG det också bra ut av X entusiastiska tillrop att döma 🙂 !

Även under fredagens tävling i Båstad hade jag en lika fin känsla och det är den jag ska sträva efter att uppnå mer och mer och längre och längre stunder i all ridning.

Nu har jag ju fått mycket bättre ordning på form och bjudning (och även tittigheten på tävling) så nu måste jag bara ”hotta upp” allting, få ännu mer swing och få Vicke att jobba ännu mer aktivt UNDER mig- inte gå iväg men inte heller ”slappa till” när jag samlar ihop honom. Det är där jag tror det delvis brister för högre poäng- domarna vill nog se en ännu mer aktiv häst utan att det rinner iväg.

I veckan har vi fått in vårt hö och ensilage på anläggningen och det är alltid skönt att se de uppstaplade högarna tycker jag.

Dessutom får vi tillgång till en stor gräsbana som bonus och det är ju aldrig fel när det är för varmt för att vara i ridhuset.

Nu återstår en veckas jobb innan det är dags för 4 veckors semester- jag känner mig inte det minsta trött och liksom i skriande behov av ledighet men så klart är den välkommen ändå.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>