Ny sadel!

Eller ny och ny….den är väl allt annat än ny…snarare säkert minst 20 år gammal gissar jag men den är ny för mig och Vicke!

Jag har alltså ”äntligen” köpt en ny hoppsadel efter att jag sålde den gamla för över 1 år sedan då den inte alls låg bra på Vicke utan var köpt till Archie.

Även om jag älskar min dressyrsadel så har jag verkligen saknat en sadel att dels hoppa i och dels rida ut i utan att behöva oroa mig för att den ska bli blöt av regn och behöva putsas i en  evighet efteråt så detta köpet känns mycket bra.

Eftersom jag inte kommer att använda hoppsadeln annat än till ovan och jag dessutom behöver mina sparpengar till annat så valde jag att köpa en Stübben Siegfried för 1500:–, ingen superskön sadel för ryttaren men den ligger bra på Vicke och det var prio 1.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag har ju också en Stübben Siegfried hoppsadel och ett tips är att lägga en gelsits på den, höjer komforten rejält 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Hi hi…på min förra Stübben brydde jag mig i perioder inte om att ta bort fårskinns-sitsen som man ju har för att det är KALLT ute utan den satt på året om.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>