Släptvätt

Igår ägnade jag lite tid åt något som jag tycker är väldigt tråkigt och som därför i perioder också blir lite eftersatt: tvätt av mitt släp.

Sist jag tvättade det var i höstas och då behövdes det verkligen- taket hade börjat bli ”grönalgigt” och med tanke på att släpet (6 år gammalt) annars har i princip nyskicksutseende så ville jag inte ha det stående på det viset.

Då fick jag skura en hel del för att få bort det gröna men det var det värt- släpet har hållit sig väldigt fint sedan dess.

Något jag däremot inte prioriterade då var en rejäl invändig tvätt och igår bestämde jag mig för att råda bot på även det och då genom att högtryckstvätta hela släpet.

Jag har tidigare använt vanlig vattenslang men tyckte att jag hade fått en bra idé som jag ville prova och med facit i hand är jag såååå nöjd.

Jag körde alltså bort släpet till en biltvätt och la 80 ynka kronor (4 poletter à 20 kronor) på att spruta vatten för allt vad jag var värd och resultatet blev både bättre och gick mycket snabbare och lättare än med slang.

Jag kommer absolut att göra på detta viset även framöver också och nu när jag upptäckte hur snabbt det gick (tog inte ens 1 timme med då var släpet relativt rent och noga utsopat) kommer jag också att göra det OFTARE och inte ha sådan ”ångest”  inför när det är dags…

Hur ofta tvättar ni era transporter och hur brukar ni göra ?

image

Förberett för tvätt.

image

Det kanske inte var ”på håret” att släpet gick in men jag hade 20 centimeter till godo enligt registreringsbeviset.

image

Passade även på att tvätta bilen för en tjuga (fast den ville inte vara med på bild).

image

Såååå nöjd!

(Och om någon med argusögon undrar varför det fortfarande står Arcimboldo på släpet så är det för att trycket verkar helt omöjligt att få bort på något enkelt vis).

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Brukar högtryckstvätta. Provade biltvätten ifjor men då jag e så petig blev det rätt dyrt ( nästan 200:-) och så mitt i allt kom världens skyslag så nä i år har vi gjort som vanligt, fram m högtrycken o bilschampoo. Har stora problem m kåda på taket då vi har ngr stora tallar precis vid uppställningsplatsen. Har nu fått tips om galltvål som jag ska testa eftersom vi inte lyckades få bort allt på taket i helgen. Tar nog hem släpet så jag kan använda våra högre stegar för att komma upp på taket!!!Tror man behöver gnida in detta ordentligt. Ha,ha jodå tvättar mitt släp flera ggr per år då det är ett ganska nytt släp.

    Svara
    • Birgitta

      Både maken och stallägarna har högtryckstvätt men vår garageuppfart är väldigt liten och jag vill inte heller slabba ner hela stallplanen så detta kändes som en bra lösning.

      Dessutom använde jag allrengöringsmedel innan jag började köra med högtrycken så det kändes bäst att tvätta på för ändamålet lämplig plats.

      Svara
  2. Nina B

    Jag har fått mossa (!!!) vid listerna och fläckar på taket på min transport också och tänkte testa med en flaska ”Plastmöbeltvätt” som jag hittade i stugan. 🙂
    Har tillgång till hetvattens-högtryckstvätt vid stallet, med betongplatta att hålla till på. 🙂

    Svara
  3. Emelie

    Jag brukar passa på att köra mitt till biltvätt i samband med att jag hämtar spån, ungefär 2ggr/år. Däremellan sköljs det ur efter varje tävling då han ofta kissar i släpet. Vinterhalvåret undviker jag att tvätta i möjligaste mån. Hade grön beläggning på utsidan tidigare, främst runt reservhjulet, köpte lite algrengöring och det gick bort på ett kick!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>