Ett tips till ALLA tränstillverkare

träns

Jättesnyggt…men hur är det med passformen?

 

Jo, jag vet att det finns en del tillverkare som säljer lösa tränsdelar men jag måste faktiskt fråga mig varför inte ALLA gör detta, om de nu inte kan tillverka träns till hästar utan gör dessa mer anpassade till elefanter?!?!?

Jag vet också att jag är långt ifrån ensam om att behöva tex cob-sidostycken men nackstycke eller nosgrimma i full eller någon annan kombination.

Köpte nyligen ett superfint rundsytt träns på Hööks för tusen spänn.

I storlek full hängde sidostyckena ner till Vickes knän, även om jag satte bettet i de innersta hålen.

Samma sak med nosgrimman; den kunde jag vira 2 varv runt min hästs nätta huvud.

Men när jag sedan provade cob-tränset så var nosgrimman på gränsen till för liten, liksom käkremmen…

Det ska sägas att detta träns är av samma modell som jag redan har och tycker är skitsnyggt.

Men lädret har töjt sig rejält på det gamla tränset (i storlek full) och jag har fått göra rätt många nya hål.

Tyvärr kan jag inte göra fler hål i sidostyckena utan att göra hål i den rundsydda delen av lädret- kan inte förklara detta i skrift men det går helt enkelt inte att göra det på ett vettigt sätt- därav min önskan om ett nytt träns som passar bättre.

Men det verkar tydligen omöjligt för alla tränstillverkare att tillhandahålla servicen med utbytbara delar och jag förstår ärligt talat inte varför det skulle vara så svårt?

Och i min värld är ett träns för 1000 kronor inte ett ”billighetsträns” där man ska nöja sig med att själv behöva göra hål i helt nytt läder, eller vad tycker ni?

Dessutom är Vicke på intet sätt ”vanskapt”; ja, han har ett NÄTT huvud till sina 173 centimeter men det är knappast så att folk vänder sig om och tittar på honom och kommenterar att hans huvud ser ”galet” ut i förhållande till resten av kroppen.

Så det BORDE gå att tillverka mer realistiskt anpassade huvudlag menar jag så att man inte har dessa bekymmer.

Vet en person som helt sonika BYTTE UT sidostyckena på ett fullträns mot cob-diton när personalen i butiken inte såg men det borde som sagt gå att lösa utan att man blir kriminell?!?

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. jannike

    Jag har alltid tyckt att Hööks träns haft skumma storlekar, på alla hästar jag ägt och även nuvarande är det inte något träns från hööks i stl full som passat, men Glen Gordon, schockemöhle och micklemträns sitter bra. Så jag skulle tro att om du provar något annat märke så hittar du kanske något som passar bättre.

    Svara
  2. Malin

    Köp ett träns av bättre kvalitet så töjer det inte sig och du slipper lägga pengar på ett nytt. Min erfarenhet av Hööks är att de inte håller särskilt hög kvalitet på sina produkter.

    Svara
    • Birgitta

      ”Problemet” är att jag inte vill lägga mer än 1000 :- på ett träns.

      Vill dessutom bara ha brunt läder och rundsytt så då minskar valmöjligheterna.

      Svara
      • Birgitta

        Ärligt talat tror jag att det är oundvikligt att läder töjer sig mer eller mindre.

        Och jag undrar om inte fint, mjukt läder töjer sig mer än hårt faktiskt.

        Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>