Torsdag- ute

Sol, värme och en nyharvad utebana- nä, då var det inte läge att gå in i ridhuset och trycka utan det blev ett fint tömkörningspass utomhus.

Idag jobbade jag med samlingen i galopp där Vicke fick gå på en mycket liten volt runt mig, han är duktig på detta och accepterar också att man duttar på honom med pisken för lite mer energi.

I traven blev det skänkelvikning och fortsatt samlande arbete, här vill jag att Vicke travar så långsamt att jag kan gå bakom honom och själv slippa bli trött ha ha ha.

Jag har nämnt det förut; jag vill också att man efter ett tömkörningspass inte alls ska kunna ana vad som utspelat sig på banan, dvs det ska INTE finnas spår efter en människa som har stått och stampat upp en hård fläck någonstans och inte heller ett ”runt dike” där hästen har rivit upp hela underlaget, också av att ha sprungit i samma spår hela tiden.

Jag flyttar/ rör mig HELA tiden och det blir då varken samma slitage på underlaget eller på hästen.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>