Torsdag- tänja, inte öka

Äntligen träning för X igen!

Vi började som vanligt med att titta på den samlade rättvända och förvända galoppen och när X var nöjd med det han såg övergick vi till traven.

Jag fick visa upp skolorna utmed långsidorna och X tycker att de ser mycket bättre ut nu men det fattas en bit på böjningen och Vicke vill också gärna både ”dyka” och ibland lägga huvudet på sned i stället för att jobba korrekt.

I framför allt vänsterslutan har jag verkligen fått arbeta för att få honom att ta stöd på yttertygeln så att jag kan påverka ytter bak- detta hade Vicke stora åsikter om tidigare och gjorde allt för att undkomma (genom att tex lämna spåret som en trilskande orm….).

Vi avslutade passet med lite travlängningar- en av våra akilleshälar som jag har berättat om flera gånger.

X använde termen TÄNJA för att försöka få till i alla fall något om liknar längningar och det känns faktiskt mer korrekt att tänka så; dvs att jag ska försöka tänja ut steget i stället för att ÖKA traven.

Kanske är det ordklyverier men mig hjälper det att tänka så.

Och jag har också insett att när jag tidigare har försökt att öka på tävling så har jag liksom tagit i för kung och fosterland vilket bara har resulterat i att Vicke har pinnat på snabbare med benen- stegen har blivit många fler men KORTARE och det har säkert sett hur slarvigt ut som helst.

Kan jag i stället få honom att ta färre om än bara liiiite längre steg så ser det nog bättre ut och är ju också utbildningsmässigt mer korrekt.

Hade en ryttarkamrat med mig idag och glädjande nog tyckte hon (som själv tävlar dressyr) att det ”hade hänt mycket” sedan hon såg oss för några månader sedan och att tex grundtraven var mycket bättre och det är ju exakt det vi har jobbar mot!

Kommer några korta filmsnuttar imorgon så får ni själva se.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>