Pinsamt…eller Birgitta, grimskaftstjuv!

image

Tillbaka där de hör hemma!

För några dagar sedan kom det upp ett meddelande på stall-anslagstavlan; stallägarnas dotter undrade var alla grimskaft tagit vägen!

Vi har ju 2 stall på anläggningen och ibland lyckas alla grimskaften hamna i det större av dom och ibland har vi hur många som helst i det lilla stallet men nu rådde tydligen grimskaftsbrist överallt.

Jag anade redan där vad som komma skulle eftersom jag vet med mig hur det går till när jag åker någonstans med Vicke.

När jag lastar leder jag alltid honom i ett grimskaft men när jag sedan lastar ur vid hemkomst brukar jag bara ta honom i grimman eftersom han står lös och jag står bakom luckan och ”tar emot honom” när jag har öppnat där bak.

Och jodå…när jag tittade in i min transport där jag har mellanväggen skjuten åt sidan och lägger grejer på den sidan där Vicke inte står så hittade jag…4 grimskaft (eller egentligen 5 men det ena är mitt eget med en karbinhake som har rostat fast…).

Det var bara att samla ihop högen, hänga tillbaka alla i stallet och skämtsamt fråga stallägarna om man blir uppsagd om man avslöjar sig som grimskafttjuv 🙂 !

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. M

    Haha!
    Det där gröna längst till höger har Leon haft med sig till ”samlingen”. Det är fan i mig bra kvalité , ett shires equistrian. Två hästar har slitit sig uppbundna med det – grimmorna sprack men grimskaftet bestått…

    Svara
    • Birgitta

      Alla grimskaft som hänger framme är ”allmänna”.

      Sedan har väl alla hästägare egna grimskaft men de hänger inte framme.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>