Ännu fler förändringar

Som jag berättade för ett tag sedan har jag ju tillfälligt bytt arbete från 1 oktober och arbetar numera endast natt.

En ännu större förändring är att jag också sedan ett tag tillbaka bor i lägenhet Malmö och att min fd man bor kvar i vårt tidigare gemensamma hus i Staffanstorp.

Om detta skulle man kunna skriva en hel del men dels så är detta en i huvudsak hästblogg och dels så har jag alltid haft som policy att inte skriva om lätt identifierbara personer som inte vill figurera på bloggen och/ eller kan ge sin version av det jag skriver om.

Min plan, som det ser ut i dagsläget, är att försöka hitta ett bra boende i Staffanstorp vilket är lättare sagt än gjort trots att jag har stått i en stor bostadsförmedlings (Boplats Syd) kö i 3 år.

Under tiden bor jag som sagt i en fin liten lägenhet i Malmö så det tar numera inte 3 utan 10 minuter att komma till stallet ha ha ha.

Som det ser ut idag har vi också ”delad vårdnad” om Soya och jag hoppas att det ska fungera bra eftersom ingen av oss kan ha henne på heltid.

Jag jobbar för långa pass och fd maken måste ibland resa bort i tjänsten och har man en hund som dels har EP och dels en kronisk tarminflammation som gör att hon måste gå ut och kissa ofta pga vätskedrivande medicinering så är det inte bara att lämna bort henne hur som helst.

Eftersom hon dessutom har denna tarmåkomma har hon numera en mycket känsligare mage (samtidigt som hon, obevakad, kan stoppa precis vad som helst i gapet) vilket i värsta fall kan resultera i att hon vill springa ut flera gånger på natten- inte heller en hund som jag tror att folk är så pigga på att passa.

Nåväl…just nu tar jag en dag i taget och så får jag se vad som händer med livet!

24 kommentarer Skriv kommentar

  1. G

    Oj, det var rejäla förändringar, känns som jag måste missat ett gäng blogginlägg. Hoppas du mår bra (eller åtminstone ok).

    Svara
  2. Minstral

    Nämen, vad tråkigt 🙁 Hoppas du hittar en lägenhet snart och kommer till ro i allt det nya. Styrkekramar.

    Svara
  3. Prick

    Livet tar onekligen oplanerade vändningar.

    Du skriver att du stått i bostadskö i tre år, har ni levt tillsammans under så lång tid trots att ni önskat annat?

    Svara
    • Birgitta

      Det var för ca 3 år sedan som frågan om separation väcktes på allvar.

      Därefter har vi gjort ett försök att fortsätta tillsammans vilket, som i de flesta fallen enligt min erfarenhet, misslyckades.

      Sedan är jag yrkesskadad då vi kräver att ALLLA våra klienter står uppsatta i Boplats Syds kö.

      Eftersom det nästan är omöjligt att få ett förstahandskontrakt i Malmö på annat sätt och det bara kostar 300:- om året att köa är det ett billigt sätt att bokstavligen se om sitt hus OM man någon gång behöver byta bostad.

      Svara
  4. CeciliaL

    Ojdå, vad tråkigt, men jag håller tummarna att allt fixar sig och blir bra igen snart. 🙁

    Svara
  5. Veronica löwgren

    Oj! hoppas du har det ok. Ska hålla ögon och öron öppna om boende. Kanske hunddagis till soya när det knipet? Vet att jack på jobb är mkt nöjd m deras hunddagis i Malmö. Hojta om du vill ha hjälp med ngt. Kram Veronica

    Svara
    • Birgitta

      Tror inte att ett traditionellt hunddagis riktigt är Soyas grej- hon är för mycket en soff och sänghund 🙂 .

      Och det jag i så fall skulle behöva hade varit ett nattdagis och sådana finns så vitt jag vet varken i Malmö eller Staffanstorp (har googlat).

      Svara
  6. JohannaB

    Vad tråkigt, och så besvärligt att det är så svårt hitta bostad…
    Förstår att du gärna vill stå kvar i samma stall, och med gemensam vårdnad om Soya är det kanske också en praktisk lösning?
    Fast 10 minuter är ju ingen evighet 😀 Trodde inte att du bodde sååå nära Malmö C

    Svara
    • Birgitta

      Nej jag bor inte nära Malmö C- jag bor på Almgården där jag har bott från det att jag flyttade hemifrån och tills vi köpte huset.

      Jag tycker absolut inte att 10 minuter är långt men vill hellre bo i Staffanstorp än Malmö av flera olika anledningar, oavsett stallplats och var fd maken bor.

      Tycker att det är en lagom stor håla nära Malmö 🙂 .

      Svara
  7. Anna-Kajsa

    Så tråkigt – hoppas din övergångstid till ett nytt liv blir så bra som möjligt.

    Svara
  8. Cristel

    Men oj, en massa förändringar samtidigt! Hoppas du får en bra bostad i Staffanstorp så fort som möjligt och framför allt; att du mår bra!

    Svara
  9. Annelie

    Tråkigt att höra Birgitta! Hoppas att det ordnar upp sig så bra som möjligt. Inte aktuellt att köpa en lägenhet istället?

    /Annelie

    Svara
    • Birgitta

      Att köpa är i dagsläget inte mitt förstahandsval men det kanske blir så längre fram?

      Just nu vill jag spara till en annan bil och sedan har jag alltid i bakhuvudet att Vicks är underförsäkrad= jag måste ha en buffert om jag måste byta häst.

      Svara
  10. Kristina B

    Vad tråkigt att läsa! Men eftersom du skriver att det är ett gemensamt beslut så är det säkert det bästa i förlängningen. Håller tummarna att du hittar ett boende snart i Staffanstorp! Är det lgh el hus du är ute efter? Kan kolla med en kompis som ev kan ha nån kontakt.

    Svara
  11. Johanna

    Tråkigt att det blev så men kanske bäst i längden. Livet för med sig nya spännande saker är jag säker på. Lycka till nu.

    Svara
  12. Anna

    Oj, här händer det grejer! Även om det är eget/ömsesidigt beslut så måste det vara en stor omställning! Ska tänka på dig i det och önskar lycka till i att finna din väg framåt! Kram

    Svara
  13. Trasselkvast

    Tråkigt att höra, verkligen, men det är kanske fel att säga, för ett sånt beslut kan ju många gånger vara tvärtom en lättnad. Så heja heja! istället =)

    Svara
  14. Petra

    Oj, detta hade jag missat! Hoppas det löser sig smidigt med boende och hund! Lycka till!!!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>