Veckan som gått

Efter några veckor med nattarbete känner jag att jag nu börjar komma in i mina nya rutiner.

En sak som jag har märkt och som jag redan har nämnt är att jag har något svårare att spontant hålla reda på vilken dag det är- jag måste oftast liksom tänka efter på ett annat sätt än då jag jobbade dagtid. Vet inte riktigt vad det beror på- kanske just för att jag numera alltid är ledig på dagarna?

Hösten är i alla fall inte svår att hålla reda på; den har nu kommit på allvar och de tidigare varma dagarna har flera gånger under den gångna veckan bytts ut mot kalla, blåsiga och regniga diton.

Jag försöker att variera Vickes arbete men är otroligt tacksam för vårt fina ridhus eftersom det trots allt är där som de flesta ridpassen äger rum numera.

Under veckan som gått har jag ridit ut med nytt ridsällskap, vi har varit hos X, tränat på egen hand och också hoppat själva- ett av veckans bästa pass.

Och så avslutade vi veckan med en jättebra känsla i båda klasserna när vi tävlade vilket var extra roligt efter den senaste totalt misslyckade tävlingen där Vicke gick i myr-fart och vi hade ”tusen” missar.

Nu hoppas jag på minst lika bra resultat när inomhussäsongen har börjat- vi får väl se vad som händer!

9 kommentarer Skriv kommentar

  1. JohannaB

    Nyfiken fråga, rider du på morgonen nu med (fast efter jobbet istället för före då ;))?

    Svara
    • Birgitta

      Jag rider mestadels vid 15.00.

      Dels för att jsg är trött om jag jobbat natt och dels för att jag inte vill ta av Vickes hagtid till ridning.

      Jag slutar 07.15 och hästarna släpps ut vid 8.

      Svara
  2. CeciliaL

    Ytterligare nyfiken fraga: du ar ’alltid ledig pa dagarna’ – det later som du jobbar hela natterna och kan gora vad du vill hela dagarna?! Jag menar, du jobbar val pa natterna och sover pa dagarna, far man anta, dvs du borde ju ha samma antal timmar fritid som vanligt? Eller menar du att du far sova nar du jobbar natt sa att du faktiskt inte behover slosa bort dina dagar pa att sova?

    Svara
    • Birgitta

      Nej, jag får inte sova på jobbet 🙂 .

      Men de nätter jag jobbat klarar jag inte av att sova mer än några timmar (max 3) i rad på dagtid. Sedan tar jag någon powernap på 1-2 timmar också.

      Vi är 2 som delar på månadens alla nätter så jag jobbar max 15-16 nätter/ månad, dagtid jobbar man ju runt 20 dagar/ månad.

      Svara
      • CeciliaL

        Later ju ganska bra for en hastagare! Fast jag skulle nog kanna att mitt sociala liv, som ju mestadels hander pa kvallar och helger, tog litet stryk. Men beror ju pa vad man gor pa kvallarna, har forstatt att du anda gar och lagger dig valdigt tidigt sa det kanske inte gor sa stor skillnad. Ar det svart att halla sig vaken hela natten? Jag menar, det ar val nagot slags boende sa jag gissar att det ar valdigt lugnt och de flesta sover? Vad har du for uppgifter som behover utforas nattetid? Nyfiken!

        Svara
        • Birgitta

          Med en partner/ barn/ familj är det nog svårt att jobba natt och få det sociala att fungera bra.

          Jag har bara ett 4- månaders vikariat- ett jättebra sätt att prova något annat, ffa nu när jag är singel.

          Jag jobbar alltså på ett skyddat boende för kvinnor och deras barn och nattetid ska man svara i en jourtelefon för allmänheten, ta emot akuta inflyttningar, finnas som stöd för de boende (även om ingen sitter uppe hela nätterna) och sköta vissa administrativa sysslor.

          Svara
  3. Anonym

    Grattis till fina resultat. Det måste känna kul ( säger den ”bittra), men jag är glad för din skull.
    Berätta gärna vad du gör på det nya jobbet, låter intressant.

    Svara
    • Birgitta

      Se ovan ang arbetsuppgifter.

      Ang tävlingen var det sååå kul och jag var sååå nöjd, ffa efter förra helgens fullständiga fiasko.

      Vet att du inte är bitter vad gäller mig och Vicke och hoppas att även du snart är på banan (bokstavligen) igen.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>