Dagens reflektion

Har skrivit om detta förut och fortsätter att reagera på det; det faktum att det numera inte alls är ovanligt att folk lägger upp bilder på jättesmutsiga hästsaker som de vill sälja.

I princip alltid skriver man att sakerna kan tvättas om köparen önskar det och jag måste i mitt stilla sinne undra varför man INTE hellre skulle köpa en ren än en skitig grej?

Det skulle väl vara om det stod något i stil med ”om du köper täcket skitigt kostar det 200:–, vill du att jag tvättar det först kostar det 250:–” men så har jag inte sett att säljare skriver.

Och VARFÖR har det blivit så att man annonserar ut smutsiga saker (hästtäcken framför allt)?

Är det för att just täcken är lite omständliga att tvätta?

Vill man inte lägga ner möda på något om man riskerar att man har gjort det i onödan (dvs om man inte lyckas säja varan)?

Så tror jag att det kan vara och så har det väl alltid varit bara det att det nu har blivit mer accepterat att sälja smuts?

Det kanske bara krävdes att liksom sätta den bollen i rullning och så blir det mer och mer accepterat?

smuts

Skulle ni själva kunna tänka er att annonsera ut något så här skitigt eller hade ni tyckt att det var pinsamt?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Jessica

    Nej jag säljer inga Skitiga grejer!
    Skulle aldrig vilja köpa heller. Ett och annat hår kan jag gå med på men annars ska det vara tvättat/putsat.
    För impregnerade täcken finns specialtvättmedel och ny impregnering om så tarvas.

    Svara
  2. Prick

    Jag tror det kan bero på svårigheten att tvätta täcken. Inte något man tar med till den gemensamma tvättstugan direkt och inte ens säkert man vill köra det i ens egen maskin. Ju längre man väntar med att tvätta täcket desto värre/svårare blir det.

    För köparen är det enkelt att bara välja bort de smutsiga täckena. Varför bekymra sig om någon som vill sälja något man inte vill köpa?

    Svara
  3. LenaB

    Köper och säljer bara rena grejer.
    Kanske kan det vara så att det är så pass dyrt att lämna täcken på tvätt (kostar ofta 80-100:-) att man inte tycker det är lönt om täcket inte blir sålt? Bara en tanke…

    Svara
  4. Jenny

    Jag skulle kunna tänka mig att annonsera ut ett smutsigt täcke om mitt alternativ är tippen, dvs vill någon köpa så varsågod. Men jag lägger inte pengar/tid på något jag annars slänger. Jag säljer hellre billigt om någon är intresserad (alla har inte råd att köpa nytt) än slänger.

    Svara
  5. CeciliaL

    Skulle aldrig kopa nagot skitigt, men det verkar ju som om andra manniskor resonerar annorlunda, sa om jag hade nagot billigt tacke skulle jag val erbjuda det i befintligt skick, och har faktiskt gett bort en del skitiga tacken. Live and let live, typ. Bryr mig inte sa mkt om vad andra gor, men visst kan jag forvana mig over att nagon ens VILL ha dessa lortiga trasiga tacken! Jag koper hellre nytt, jag. Det ar ovanligt att jag bryr mig om att ens kolla pa skitiga annonserade pryttlar.

    Svara
  6. Minstral

    Jag kan tycka det är okej med täcken faktiskt, om priset är riktigt lågt, köpte ett horseware innetäcke häromdagen för en 100-lapp och det var inte tvättat, men det förstår jag att man inte lägger tid på för den summan. Skulle jag själv slumpa iväg hästsaker så hade jag faktiskt inte bemödat mig med att tvätta dem. Skulle jag däremot sälja lite dyrare täcken så absolut rena och impregnerade.

    Sen köper jag ju aldrig dyra begagnade saker, ska var 1/4 eller 1/5-del av inköpspriset för att jag ska köpa, sadel och träns minst halva inköpspriset.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>