Dagens reflektion

Tycker ni som jag: att det kan kännas ganska tillfredsställande att shoppa?

”Tröst-shoppa” är ju ett vedertaget begrepp 🙂 !

Idag funderar jag över om det finns en motsats: dvs människor som mår nästan dåligt när de ”måste” göra av med pengar på att handla?

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Ja, det är roligt att komma hem med något man är nöjd med! Jag köpte en jacka för ca tre veckor sedan, och jag blir fortfarande glad varje gång jag tar den på mig. Men det finns säkert människor som mår dåligt av att göra av med pengar med – och jag är inte säker på att det alltid hänger ihop med tillgången på pengar.

    Svara
    • Birgitta

      Nej, tillgången på pengar styr nog inte alls många gånger, varken när det gäller att hålla i dom eller slösa bort dom!

      Svara
  2. DRESSYRLIV

    Fast jag är nog snarare sådan att jag handlar mer desto gladare jag är! Haha… Och eftersom jag är glad 99,9 % av dygnets timmar … så blir det en del shopping 😀

    Svara
  3. Emelie

    Jag avskyr att shoppa! Tittar gärna ut sakerna på förhand på ev hemsida för att sedan gå in, ev prova saken, köpa den och gå vidare. Anser att jag har annat som jag behöver lägga min tid på…

    Svara
    • Birgitta

      Jag kan tycka om att handla om jag söker efter något specifikt.

      Men att bara planlöst ”gå på stan” eller ännu värre; prova kläder/ skor som jag inte har en tanke på att köpa (som jag vet att vissa gör) finns inte på världskartan.

      Jag handlar ytterst sällan- mina Gekåsbesök 2-3 ggr/ år täcker mycket av mina behov så vida jag plötsligt inte behöver något specifikt som rid/ryttarutrustning som gått sönder/ behöver kompletteras eller som nu: nya möbler pga flytt.

      Svara
  4. Frida

    Gillar att shoppa, man blir glad när man kommer hem med något nytt som man gillar. Tillgången på pengar styr (tyvärr) inte haha. Har jag ont om pengar ngn månad så tänker jag skit samma jag kommer ändå att vara pank och få käka makaroner denna månad så kan lika gärna bränna de pengar jag har. Har jag fått lite mer (händer då och då när man jobbar så olika varje månad som jag gör) så blir jag jättesnål och vill hålla i pengarna så jag kan känna mig rik så länge som möjligt. Borde nog tänka tvärtom haha men så funkar inte jag…..

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>