Nytt eller begagnat?

Nu när jag ska flytta så kommer jag att behöva köpa en hel del möbler, dels för att vissa saker av olika anledningar har fått stanna i huset hos min x-man och dels för att jag helt enkelt har tröttnat på en del som har hängt med i många år.

En ny soffa är redan beställd men det finns som sagt en hel del annat som också måste inhandlas och då kommer frågan om man ska köpa nytt eller begagnat upp.

Personligen är jag inte främmande för att köpa vissa möbler begagnade- är det IKEA-grejer så har någon annan om inte annat haft det gräsliga omaket med att skruva ihop eländet 🙂 .

När jag flyttade till egen lägenhet första gången köpte jag en soffgrupp på Myrorna för typ 350 kronor- den var i otroligt gott skick och jag gissar att den hade stått i någon äldre människas finrum utan att knappt användas.

Denna soffgrupp hade jag i hur många år som helst och sålde sedermera på annons när jag och maken flyttade ihop så där kan man snacka om att jag fick mycket möbler för pengarna 🙂 .

Idag skulle jag inte köpa något av/ med tyg begagnat- jag har sett för mycket i jobbet där klienter fått sanera sina lägenheter pga löss- troligen för att de köpt begagnade möbler.

Just spridning av all möjlig ohyra har ökat lavinartat vilket är den största anledningen till att jag skulle tänka mig för innan jag köpte begagnat.

Men hur resonerar ni?

Kan ni tänka er att köpa begagnade möbler och vilken typ av möbler i så fall  eller är ni helt emot att köpa något som inte kommer direkt  från affären?

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Att den begagnade soffan/sängen skulle innehålla löss har jag aldrig tänkt på! Fast har å andra sidan föredragit nytt. Skulle kunna tänka mig kanske bord/skåp/byrå begagnat. Saker men har till saker. Men det beror nog på att jag haft råd att köpa det mesta nytt. Skulle min ekonomi säga annorlunda skulle jag helt säkert handla annorlunda.

    Svara
  2. Emelie

    Jag skulle säga att mina möbler är till 90% begagnade, älskar att fynda! Men flera av möblerna har genomgått någon typ av förvandling innan de flyttat in 🙂

    Svara
  3. LenaB

    Möbler som inte är stoppade kan jag absolut tänka mig att köpa begagnat. Tips är annars att ta med dig släpet och åka till Ikea i Älmhult och gå loss i deras fyndavdelning. Det kan absolut vara värt resan!
    Förr har jag köpt en del begagnat, även soffor som varit i jättefint skick. Idag hade jag nog inte gjort det, av samma anledning som du. Hemma finns lite blandat, bla så har jag målat om en del tråkiga furumöbler som verkligen fått nytt liv med vit färg och tex nya knoppar:-)

    Svara
  4. Anna-Kajsa

    Jag har handlat en del möbler och lampor på auktion och hos antikhandlare – och då är det förstås begagnat 🙂 Dock inte nödvändigtvis billigt… Jag har även köpt en hel del bokhyllor på annons – Billy björk har vi satsat på nu för att få alla likadana (vi har just nu fem st av rätt sort och fem av fel eller något, trots att vi gav bort sex stora flyttkartonger med böcker innan vår senaste flytt). Men som sagt – ostoppade möbler tvekar inte jag att köpa begagnat, och jag hade nog kunnat tänkt mig t ex stoppade stolar med, men jag hade ju antagligen ändå klätt om dem.

    Svara
  5. Frida

    Saker som är lätta att rengöra typ bord, stolar osv kan jag köpa begagnat. Soffor, sängar och liknande köper jag helst nytt om jag inte vet vem det kommer ifrån mest för att det känns fräschare.

    Svara
  6. Johanna

    Sängar och möbler är ju begagnade varje gång man bor på hotell? Eller bor hos nånstans? Ser inte helt problemet förutsatt att de kommer från ett hyfsat renligt hem.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>