Hur fick du jobb?

Diskuterade detta i stallet nyligen; det faktum att det enligt mig i alla fall beror otroligt mycket på KONTAKTER om man får ett jobb eller ej.

Jättekul, lätt och bra för den som HAR kontakter men ganska hopplöst för den som saknar dom….

Jag vågar påstå att i princip alla jobb jag haft ända sedan skoltiden har förvärvats genom att jag har känt någon som har känt någon…

Även nuvarande tjänst fick jag genom att dåvarande chefen här kom ihåg mig (fördelen med ett ovanligt efternamn) eftersom vi varit avlägsna kollegor för typ 15  (!) år sedan.

När jag jobbade på ridskolan hade jag ju hästen uppstallad där och andra extraknäck har jag fått genom att jag känt någon som redan jobbat på just den arbetsplatsen.

Men hur har ni fått era jobb?

Har ni sett en annons på platsbanken, skickat in ert cv, kallats till intervju och därefter fått jobbet bland hundratals sökande eller har det också skett via kontakter?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Jag har fått alla mina jobb i konkurrens – dvs jag har skrivit en ansökan, gått på intervju och fått jobbet. Det är dessutom så jag gjort de allra flesta gånger jag har anställt någon. Jag vet ju att det är jättevanligt att anställa/få jobb genom kontakter, men jag har velat ha ett öppet sinne och förutsättningslöst titta på olika kandidater.

    Svara
  2. Minstral

    Förr har jag alltid fått jobb genom kontakter. Efter jag utbildade mig till med.sekr. så fick jag mitt första jobb på min praktikplats. Efter det har jag sökt via regionens hemsida med CV och allt. Har fått de jobb jag sökt, första var på beroendecentrum i Malmö och nu detta på vc Skurup. Jag sökte 3 andra jobb nu också och blev kallad till intervju men ringde och sa att jag inte längre var intresserad när jag fick detta, vet inte om jag hade fått dem, men samtliga tyckte iaf att det var synd, men roligt för mig såklart 🙂

    Svara
  3. Malin

    Jag har inte fått ett enda jobb genom kontakter, utan genom annons eller spontanansökan.

    Svara
  4. Frida

    Har fått mitt nuvarande extrajobb på kontakter, mitt förra fick jag genom att jag gjorde min praktik där. Alla andra jobb jag haft har jag sökt via annons. Har inte så mkt kontakter. Kan tycka att det är både för och nackdelar med att anställa via kontakter. Det ger ju inte andra en chans och ofta är det svårare om ngn inte gör ett bra jobb om man har en relation sedan tidigare. Å andra sidan så vet man kanske mer om personen innan den anställs.

    Svara
  5. Trasselkvast

    Sökte mina första jobb, och har aldrig gått på intervju utan att få jobbet (är bra på att luras mao 😉 Nu ”på äldre dagar” har jag fått alla mina jobb genom kontakter. Man ska inte säga aldrig, men tror inte jag kommer söka något jobb mer – om inte annat för att tanken på att vara regelrätt anställd numer är mig främmande.

    Svara
  6. Louise

    Har inte hunnit ha så många jobb än, men jag har skrivit ansökan, gått på intervjuer och lämnat in min portfolio/gjort arbetsprover för att få dem. Däremot har extrajobb fixats genom kontakter och till viss del genom att råka vara på rätt plats vid rätt tidpunkt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>