Det är skillnad på service och service

Nu när jag har varit igång med min flytt i över en vecka och har behövt hjälp med olika saker och alla möjliga inköp kan jag än en gång konstatera (föga förvånande förvisso) att det verkligen är skillnad på service och service.

En del företagare verkar ha så gott om kunder eller i varje fall inte vara intresserade av att få nya att de beter sig hur nonchalant som helst medan andra är så otroligt serviceinriktade att de liksom ”går utöver sitt uppdrag” i sin iver att vara till lags.

För att ta ett exempel så fick jag tips om en sprutlackeringsfirma dit jag kunde lämna mina innerdörrar även om jag redan innan jag ringde dit hade fått veta av en person som kände dom att dörrarna inte kunde lämnas förrän i januari.

Först tänkte jag ”ja, skitsamma…jag får väl vänta” och så började jag försöka komma i kontakt med företaget.

Ringde i måndags morse och eftersom telefonsvararen bad mig att lämna mina uppgifter gjorde jag just detta.

Försökte därefter dessutom att ringa ”hundra” gånger under måndagen och tisdagen men utan resultat.

I onsdags lackade jag ur och googlade på måfå fram en annan firma- en firma som svarade direkt och som dessutom sa att jag kunde lämna dörrarna ”när jag ville” och få tillbaka dom inom 10 dagar!

SÅ det var precis vad jag gjorde morgonen därpå och firma nummer 1 har fram tills nu- 4 dagar efter mitt telefonmeddelande inte ens hört av sig?!?!?

Till och med ett så stort företag som XXXL Lutz känns tämligen oseriöst; man ska som kund tex inte behöva sitta i telefonkö i 10 minuter innan någon ids svara.

Och visst…man skulle kunna hävda att en lång telefonkö är ett tecken på omåttlig popularitet men efter att ha besökt den ganska ödsliga affärslokalen så tror jag knappast att detta är skälet.

Här är för övrigt IKEA ett riktigt föredöme på alla vis- de vet hur man servar en kund så att man kommer tillbaka!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>