Veckan som gått

image

Hela den gångna veckan har präglats av min flytt- det känns som om jag inte har gjort annat än jobbat, sovit några få timmar, gjort snabbvisiter till stallet och sedan ägnat resten av dygnets timmar till att kånka möbler, packa upp trettio tusen böcker, klädesplagg, husgeråd och annat samt att springa i mängder av affärer för att köpa det som jag saknat till lägenheten.

En fördel med att flytta är att jag nu har fått en överblick över alla mina tillhörigheter och precis som jag anade har jag kläder i allmänhet och strumpor och underkläder i synnerhet ”to last me a lifetime”. Där får det nog bli ett köpstopp en längre tid känns det som 🙂 .

En del nya möbler har köpts in (soffa, tv-bänk, skänk och soffbord) och jag har fått ovärderlig hjälp med både montering och att bära upp allt till 3:e våningen utan hiss.

Jag vet med mig att jag har väldigt svårt för att be om hjälp och skulle hellre knäcka mig själv än att förlita mig på andra men utan både betald och obetald hjälp i detta fallet hade det aldrig gått och det gäller att se sina begränsningar.

Min nacke som jag skadade för snart 2 ½ vecka sedan håller långsamt på att bli bra men jag tror inte att läkeprocessen har gynnats av att jag både har försökt att rida och som sagt släpat flera hundra kilo upp för alla trappor till min lägenhet.

Kanske var det ett omen att Vicke blev ”sympati-skadad” i tisdags då jag upptäckte en svullnad över hans ena framknä- först då kunde jag släppa tankarna på att både träna och tävla i helgen vilket egentligen var tanken.

Planen för Vickes del var att han skulle ha påbörjat en kortare vintervila från och med den 13-14 december men nu kunde jag tidigarelägga den utan att känna att några större planer hade spolierats.

Eftersom jag har hävdat att ”Vicke är i sitt livs form” sedan säkert 1 månad tillbaka känns det så klart trist att inte kunna komma upp till bevis på tävlingsfronten men nu är det som det är och det är bara att hoppas att vi är 100 % friska den dagen det är dags att tävla igen.

Och känner jag tävlingskalendern i Skåne rätt så behöver det inte dröja många månader innan man kan tävla om man VILL (när det är superkallt och ibland vanskligt att köra….) så det ska nog ordna sig.

Förutom allt kring min flytt har jag faktiskt även hunnit med lite ”socialt umgänge” och både varit ute och ätit några gånger och varit på bio och det har känts som väl prioriterad tid trots fullspäckat schema. Man måste vårda de relationer man har vilket har blivit ännu tydligare för mig sedan jag och min fd man separerade.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>