Var är passet?

Så här är det enligt Jordbruksverket:

Du måste kunna visa upp passet.
När hästen är uppstallad eller på bete ska hästhållaren kunna visa upp hästpasset direkt. Vid transport ska hästpasset alltid vara med. När hästen förflyttas till fots, till exempel vid ridning, ska du kunna visa upp hästpasset inom tre timmar.

Min fråga till er är var ni generellt förvarar er hästs pass?

Hemma, i det egna stallet, där ni har hästen inackorderad eller annan plats?

Jag tror i ärlighetens namn att det är väldigt ovanligt att man överlämnar denna värdehandling till sin stallägare men kanske har jag fel?

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonym

    Vi har alla inackorderingars pass. Efs lagen är som den är så är det så det får bli, men det funkar fint.

    Svara
  2. Sandra

    Vi har kopior av de uppstallades hästpass. Inte helt enligt lagen, men samtidigt är det omständigt att hästägare ska behöva hämta passet hos oss inför varje resa, tävling etc.

    Svara
  3. Madeleine

    Kör alltid till stallet så det ligger i bilen. En fördel så glömmer jag det aldrig när det är tävling.
    Och det är väl hästägaren som ska visa upp passet.
    För övrigt en korkad lag som aldrig kommer att följas upp. Tror passpolisen har nog med att kontrollera andra typer av pass.

    Svara
    • Birgitta

      Ditt svar kunde ordagrant varit skrivet av mig.

      Dock fick jag mig en tankeställare när jag hade inbrott i bilen nyligen. Tack och lov togs inte passet.

      Svara
  4. CeciliaL

    Idiotisk lag. Jag har det i en byralada i hallen, med avsikt att ta med det varje gang jag transporterar hastarna. Och sa glommer jag nastan varje gang. Om man glommer finns det ju inte en susning att man ska hinna visa upp det inom 3h – det maste ju racka ATT man visar upp det inom rimlig tid, kan man tycka, precis som korkortet (har ni samma lag i Sverige, dvs att man inte maste ha korkortet med sig utan man har 7 dagar pa sig att aka och visa det pa en polisstation?).

    Svara
  5. Minstral

    Har passet hemma. Kopior på inackorderingarnas. När jag lämnat Diva hos beridaren har jag lämnat passet där, inget snack, man får helt enkelt göra så som stallägaren vill, det är ju de som är ansvariga vid inspektion.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>