Sitter er tränare upp?

På tal om denna artikel undrar jag idag om er tränare har ridit er häst någon gång/ ofta/ aldrig? Och vad tycker ni om det?

Om jag får välja väljer jag tveklöst en tränare som kan och vill sitta upp på min häst- Olof har som ni vet ridit Vicke ”massor” och han red även Kreon.

När man kommer upp på en lite högre nivå tycker jag nästan att det är en förutsättning att tränaren kan sitta upp vid behov- tex när det gäller galoppombyten.

Börjar det krångla där är det guld värt om tränaren kan sitta upp innan man har ”förstört” ännu mer- detta sagt av erfarenhet med Décima.

Jag har haft tränare som inte vågat/ kunnat sitta upp på mina hästar pga ålder eller rädsla och också en som inte var skicklig nog att ta min häst till ”nästa nivå” men det har fungerat bra ändå om än inte optimalt.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    C rider Diego helt pass ca var 5e gång. Jag vill att hon rider igenom honom riktigt ibland. Skulle inte vilja träna för någon som inte sitter upp. Diva rider C först och sen jag.
    Med C är det ju så att hennes ridning sätter sig verkligen så sen kan jag rida på det ett par dagar så jag får in känslan av rätt.

    Svara
  2. Anna-Kajsa

    Just nu har jag en tränare som kan sitta upp och en som inte kan. Ingen av dem har suttit upp än iaf, men det är ju inte uteslutet att det händer. Förra tränaren som jag red för i fem år satt upp en gång. Jag har aldrig haft en tränare som ridit mina hästar regelbundet, så det är liksom inte heller något jag tänker att jag behöver – men jag kan absolut se att det kan göra nytta.

    Svara
  3. Sandra

    Om jag ber om det så rider min tränare, det händer dock inte så ofta att jag känner att jag verkligen behöver den uppsuttna hjälpen.

    Svara
  4. Linda

    Min tränare sitter upp då och då. Senast igår satt hon upp för att känna på framförallt passagen. Eftersom min häst och jag lär oss tillsammans och det är enda hästen jag ridit passage på så vet jag inte vad jag ska leta efter för att komma ett snäpp till. Då är det guld värt att sitta upp efter att min tränare fått min häst att bära upp sig än bättre och jag känner vad jag ska leta efter för känsla i fortsättningen.

    Svara
  5. Lindha

    Jag låter min tränare rida så fort det blir tillfälle. Nu är ju våran resa rätt speciell så det behövs att han rider. Men förhoppningsvis klarar jag mig själv i framtiden 🙂

    Svara
  6. Frida

    Jag tycker det är jättebra om tränaren kan sitta upp om det behövs. Ibland kan det kännas väldigt annorlunda mot vad det ser ut och då kan det hjälpa att tränaren sitter upp och känner hur hästen känns för att bättre kunna hjälpa mig. Dessutom kan tränaren hjälpa en genom att man får en känsla av hur de ska kännas samt kunna korrigera sånt man inte klarar själv, ser inget fel i att tränaren hjälper till att utbilda eller korrigera, hade jag kunnat göra allt själv hade jag inte behövt ha tränare. Sen vill jag ju kunna lära mig att klara det själv men man lär ju sig hela tiden….

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>