Onsdag- förvandling

Precis som förra tisdagen hann vädret ändra sig hur mycket som helst medan jag och Vicke var i ridhuset?!??

När vi gick in i detsamma var det ganska milt och tö efter gårdagens regn- när vi kom ut blåste isande vindar, temperaturen hade sjunkit med några grader och det var ISGATA överallt!!!

Jag undrar hur många avåkningar som ägde rum i mina trakter mellan 7 och 8 idag….

Passet bestod av mycket skänkelvikning utmed spåret i trav och där märks stor skillnad mellan varven- som alltid, och nu ska jag verkligen ta tag i detta och inte låta det falla i glömska.

I vänster varv och för höger skänkel flyttar sig Vicke både lätt och villigt- i vänster varv är det mer eller mindre raka motsatsen, dvs samma svårigheter som återkommer i slutorna .

När jag insisterar på att vänster bak ska flytta sig i sidled medan Vicke är PÅ spåret försöker han att lämna detsamma eller sparka bakut i sargen- herr dramaking i sitt esse!

Efter lite diskussioner tyckte jag att det blev good enough för idag och så fortsatte vi med annat lättare (skolor, lite samlad galopp och travtänjning) med mycket fin känsla.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>