Söndag- aktiv vila

I morse var det ännu kallare än igår vid samma tid- min bil visade -12 vid 9-tiden.

Jag tyckte att Vicke kunde få en vilodag idag men som ni vet ”måste” dessa numera vara i alla fall lite aktiva för att en häst i full kondition inte ska få tex kolik av att bara ha stått stilla i hagen en hel dag.

Så det blev hoppning på lina i ridhuset och 3 flugor i en smäll då Vicke förutom att han blev rastad fick hoppa lite och dessutom träna på att tänja sin trav utan ryttare på ryggen.

När jag longerar nu för tiden försöker jag verkligen få Vicke att trava så ”utsträckt” som han kan utan att det blir springigt och det syns faktiskt resultat.

Jag tror att det förutom ren styrka även handlar om teknik; att vänja kroppen vid ett annat rörelsemönster, dvs låååånga steg med svävmoment i stället för snabba, korta dito.

Även bästisen Leon fick en liten introduktion i ”lin-hoppning” när jag ändå hade hinderna framme och han förstod snabbt vad som förväntades.

Eftersom det är så kallt blir det mest inomhusaktiviteter idag- Soya fick kramp i tassarna av kylan i morse och det vill jag så klart inte utsätta henne för.

image

Leon ser ganska nöjd ut med sig själv!

image

Inte så avancerad byggnation som synes!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda

    Jag kan bara inte låta bli att fnissa lite =)
    -12 är ju underbart vinterväder. -25 är mindre underbart.
    =)

    Svara
    • Birgitta

      Jo, det var faktiskt underbart när solen lös men när ens hund lägger sig ner i snön och inte vill gå pga kramp i tassarna kan man hålla sig för skratt.

      Inte läge för en lång söndagspromenad då….

      Svara
      • Linda

        Min hund tål inte heller kylan. Hon är mest inne hela vintern. Under täcket.
        Det blir snabba kiss svängar nu när det är närmare 30.

        Svara
        • Birgitta

          Soya hälsar att hon lider med din hund i kylan och att det är helt rätt att snabbkissa och därefter begrava sig inomhus.

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>