Måndag- mer kyla

Fortsatt kallt i morse, -12 när jag körde till stallet.

Eftersom jag, trots min frusenhet, red i ”bara” ridbyxor, dvs utan varken långkalsonger eller täck-kjol brände det rejält av kylan över låren så jag får nog börja använda antingen det ena eller det andra även i ridhuset, i alla fall dagar som dessa.

Vicke verkar trivas bra med kylan och gick ”som ett spjut” och nu börjar de svåra skänkelvikningarna att falla på plats.

Vi gör dom ju i lösgörande syfte så de fyller allt sin funktion även om man aldrig rider dom så på tävling (tvära och utmed långsidorna).

När passet var över och jag hade pysslat klart i stallet var det helt underbart att åka hem till en god frukost och varmt te- jag tror man uppskattar sådana småsaker ännu mer när man verkligen har fått jobba med kroppen och känner sig nöjd efteråt.

Så är det med mig i alla fall och jag njuter av att slippa stressa iväg till ett arbete utan kan äta gott i lugn och ro och sedan sova hur länge jag vill 🙂 !

När det var dags för eftermiddagens stallbesök var det plötsligt nollgradigt så efter hagintag kunde Soya och jag ta en skön promenad utan att hon fick ont i sina tassar.

Morgonens rastning tog enligt damens önskemål ca 3 minuter!

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Har du softshellridbyxor? Det kan ju vara en början! Fast jag har både det och långkalsonger just nu.

    Svara
    • Birgitta

      Nej, det har jag inte (än).

      Kommer att köpa när jag hittar några som är både snygga och prisvärda.

      Har bara sett svarta hittills (har inte letat aktivt) och gillar inte den färgen på ridbyxor.

      Men jag har ju både långkalsonger, termobyxor och termokjol så jag borde ju klara mig.

      Svara
      • Anna-Kajsa

        Jag tror softshellen kanske tillför mer för mig som rider utomhus, iom att de är vindtäta och även tar en del regn – men jag har det dagligen från oktober till april sådär, vill absolut inte ha något annat. Tyvärr är det som med alla funktionskläder, att kvalitet kostar. (och billiga funktionskläder tummar oftast på funktionen) Jag har även köpt lite dyrare funktionströjor på t ex Naturkompaniet, och de är väl värda det lite högre priset eftersom de är gjorda för aktivitet utomhus – dvs de fungerar om man blir svettig även om det är kallt och dåligt väder.

        Svara
        • CeciliaL

          Aha, det later ju ratt bra – de ar litet vattenmotstandliga? Jag kanske behover ett par vinterridbyxor ocksa?! 😀 Siktar givetvis pa de dar as-snygga fran Kingsland, for nagot prisvart kommer inte vara glamorost nog for mig.

          Bra tipsat med Naturkompaniet, ska kolla runt litet och hitta nagot vettigt for de pa ridsportsaffarerna tycker jag inte ar sa dar vansinnigt valdesignade men sist jag var pa en ”friluftsaffar” tyckte jag att alla trojor som var snygga och verkade bra hade huva och jag vill inte ha huva – anvander aldrig huva pa trojor och gillar inte att ha den bakom mig med risk att haka i alla laga tradgrenar jag maste boja mig under i vara sma pluttifjuttiga-latsas-skogar har i GB. 😀 Jackor brukar jag kopa av hastmarken just for att de ar battre designade med fickor och sprund, men som stalljacka har jag en seglarjacka som ar mycket battre kvalitet for samma pris. Men ar inte figursydd och har inte nagra sprund sa passar inte lika bra till ridning. Men vattentat ar den och andas gor den och bra dragkedjor har den!

          Svara
          • Anna-Kajsa

            Ja, luvorna är ett gissel! Men det går att hitta luvfria tröjor, såg några fina från fjällräven när jag köpte ny tröja efter jul, och jag hittade en annan bra utan luva. Jackor köper jag också i ridsportbutiker, för att få dem ridlämpliga. Sen har jag ganska sällan jacka på mig när jag verkligen tränar – jacka när jag skrittar fram och kanske värmer i trav, sedan bra tröja och väst, även när det är snorkallt… Blåser det har jag gärna en softshelljacka eller vindfodrad fleece.

  2. Minstral

    Jobbar också mycket med skänkelvikning längs långsidorna, framförallt i tömkörning, har innertöm som inspänning och ytter som vanligt, gör en volt tillbaka och vips så kommer han automatiskt i skänkelvikningsläge 🙂 Otroligt lösgörande. Jag rider ju inte Diego mer än max tre dagar i veckan så jag får pyssla och greja med att hitta roligheter inom tömkörningen 🙂

    Svara
  3. CeciliaL

    Sen vill jag garna ha dragkedja hela vagen ner, inte bara 1/3 upptill, sa forutom att jag inte vill ha luva, maste det alltsa vara en JACKA (inte en troja med litet oppning upptill).

    Vad galler jacka, ar det allra viktigaste att den ar vattentat for har hos oss regnar det ALLTID. Typ. 😀 Darfor har jag nastan alltid jacka pa mig (men den behover inte vara speciellt varm) nar jag rider eller vid stallgorat.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>