6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Nettan

    hej! Nej, det är störande som bara den… Stå och vänta med hästsläp då så blir man ju totalt galen!
    Mvh Nettan

    Svara
  2. Dagge

    Min nya Volvo har sk ”lane control” vilket innebär att om jag inte blinkar när jag skall svänga så vill bilen absolut inte svänga över de markerade linjerna. Den försöker väja bort och tillbaka på vägbanan igen. Det var lite obehagligt i början men nu är det toppen. Kommer man för nära en kant så styr bilen iväg från kanten, vilket ju är super om man t.ex skulle slumra till på en långkörning. I princip kan man släppa ratten och den skulle hålla sig på vägbanan för egen maskin. Testade i låg fart och det funkade faktiskt. Snart har vi bilar som kör för helt egen maskin 🙂

    Svara
  3. Dagge

    I detta fall du skriver om skulle min bil alltså vilja fortsätta rakt fram 🙂

    Svara
  4. Anna-Kajsa

    Det är ju illa nog om de blinkar sent… Jag retar mig även på folk som bromsar först och blinkar sen. Man blinkar ju för att tala om för andra vad man ska göra, till exempel bromsa för att svänga. Vi har en hemma hos oss som kör fram till korsningen, stannar mitt i den, sen lägger hen på blinkern. Det är inte heller så smidigt för andra.
    Vi har även en hel del högerregelskorsningar. Där vågar man inte riktigt lita på att högerregeln gäller för alla – vilket kan skapa en del jobbiga situationer.

    Svara
  5. Linda

    I grannstaden har någon satt upp skyltar här och var. Typ ”har du slut blinkersolja” och liknande.

    Jag avskyr när folk inte använder blinkers oavsett om jag är i bil eller till fots eller med häst. Hur svårt ska det vara?
    För att inte tala om att det kan bli farligt också.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>