Onsdag- lösgalopp

IMG_2368

Hade lite roligt åt Vicke i morse som var en aningens skummig runt munnen efter sin galopp trots att han sprang i grimma.

På tränset löddrar det ganska mycket mer.

Idag har Vicke haft en vilodag där han dock var tvungen att röra på sig lite mer än vad han gör i hagen.

Det blev lösgalopp i ridhuset och han skötte sig så bra som jag tycker är nödvändigt för att denna motionsform ska fungera.

Jag läste på Lisen Bratts blogg att hon och Peder resonerar som jag: de vill ha hästar som springer i ett jämnt flow och inte gör en massa tvärnitar och slide-stops när de är lösa.

De häftiga inbromsningarna som en del hästar vill göra så fort de når utgången tror jag kan slita en hel del; hos Lisen och Peder avhjälper man detta genom att vara 2 personer i ridhuset medan jag ser till att Vicke och Leon håller igång med hjälp av en långpiska.

Annars har dagen ägnats åt att ta bort ett födelsemärke vilket efter lokalbedövning gick helt smärtfritt och kostade 300 kronor.

Sedan har en kompis fixat mina naglar med gellack- dagens färg blev rosa med glitter 🙂 .

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Jag kör ju också gärna lösgalopp, Diva är ju van vid att det är två personer och nu fuskar hon gärna när det bara är jag så det blir för mig att springa, precis som du säger blir ju lösgaloppen tämligen värdelös om de tvärnitar eller saktar av hela tiden. Diego är väl uppfostrad och håller igång när jag ber honom så jag slipper springa. Brukar också köra på i cirka 10 min.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>