Favorit i repris: trasiga täcken

Ett ämne som vi diskuterat tidigare och som en bloggläsare bad mig att ta upp igen:

Hur tycker ni att man ska resonera kring täcken som går sönder i hagen och där man med säkerhet vet vem som tagit itu det?

Ska marodörens ägare bekosta lagning eller rent av ett nytt täcke eller får alla ”skylla sig själva” och laga sin egen hästs täcken?

Där kan man ju så klart göra som man vill eller rättare sagt som man BESTÄMMER i förväg tycker jag- så blir det inga sura miner eller förväntningar på något som kanske inte infrias.

Personligen är jag av åsikten att man som hästägare får ansvara för den egna hästens täcke men att man som sagt också tydligt uttalar detta INNAN man eventuellt släpper ihop sin häst med någon annan.

Jag hade själv för ”tusen” år sedan en häst (Heron) som bet itu hur många täcken som helst för sin hagkompis och tillika boxgranne.

Hästarna verkade de trasiga täckena till trots älska varandra och den andra hästens ägare ville verkligen att våra hästar skulle gå tillsammans trots att hon ständigt fick köpa ny utrustning till sitt djur.

Nu var just denna kvinna miljonär så hon hade liksom tveklöst RÅD att handla täcken i parti och minut och jag var själv väldigt tydlig med att jag INTE hade det eller ens ville köpa täcken åt hennes häst.

Så i vårt fall var vi överens och våra hästar fick fortsätta att gå tillsammans men hur resonerar ni?

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cristel

    Jag tycker alla får betala för sina egna grejer. Det är bra att vara tydlig med det innan som du säger. Nästa gång jag får en ny hagkompis ska jag ta upp det.

    Svara
  2. CeciliaL

    Ingen favorit… Kan du inte bara lanka till inlagget (eller inlaggen) dar vi diskuterat detta forut, da det ju ar litet uttjatat har pa bloggen?! 🙂 Jag tycker samma som jag tyckte sist!

    Svara
  3. CeciliaL

    Jo, det förstår jag till fullo att det är ursvårt att komma upp med nya hotta ämnen hela tiden!

    Svara
  4. LenaLu

    Ibland har man inget val än att låta sin häst gå kvar i hagen men en kompis som är understimulerad o förstör sin häst täcken på löpande band. Finns inte hagar att byta, täckesmarodörens ägaren tänker inte ändra foderstat, motionera sin häst eller betala några förstörda täcken. Alternativet är att flytta från ställer eller bita ihop. Eller så skaffar man sig ett sto och aldrig (förhppningsvis) mer får sådana problem

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>