Lördag- beviset?

IMG_2782

Gissa om jag kände en lättnad då jag tog av Vickes torrt pålagda bandage och hittade denna lilla (storlek som en 5-krona) geggiga fläck vid ballarna.

Resten av bandaget var lika snustorrt och rent som då jag la på det igår eftermiddag men uppenbarligen kommer det något från hoven och jag kan ju inte tänka mig annat än att det är bölden som spruckit vilket även min hovslagare bekräftade då jag sms:ade bilden till honom i morse.

Det syntes lite ny ”gegga” även i eftermiddags då jag åter bytte bandage efter att ha haft Vicke i sjukhage och longerat honom några varv i ridhuset och konstaterat att han ser näst intill ohalt ut.

Det är svårt att avgöra exakt hält-status eftersom han ju inte har en framsko och han dels har en upphöjd (kil)sko på det andra benet och dels är otroligt sulöm men oavsett så går det ju åt rätt håll.

Jag kan bara hoppas att det slutar att vätska sig  mellan ballarna där jag nu hittat ett mikroskopiskt ”snitt” så att min hovslagare kan slå på skon på måndag- jag lider med Vicke i hans lilla grus-sjukhage men är samtidigt oändligt tacksam om det hela slutar som en okomplicerad hovböld och inte en vrickning eller något ännu värre.

Vill gärna fortsätta att kalla min häst Vicke och inte VRICKE….

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Hedwiginnan

    Låter toppen och klart att det är svårt att se om han är ren om han är barfota på ena fram. Kommer säkert vara ohalt på måndag när skon kommer på igen. 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>