Brevbärarkrig

Sedan jag flyttade till min lägenhet för lite mer än ett halvår sedan har jag varit såååå nöjd med det mesta även om jag i ärlighetens namn inte vistas där så mycket.

MEN (varför måste det alltid finnas ett men); jag har problem med posten?!?!

De som delar ut denna (finns tydligen 2 utdelare, den ”vanliga” posten och Bring) vägrar att förstå att samboparet Ekvall och Larsson som bor på andra våningen inte vill att Manojlovic Karlsson (moi) som bor på tredje våningen ska ha deras post?!?!

Trots stora lappar på min ytterdörr fortsätter det att dimpa ner post avsedd till mina grannar i min brevlåda och jag har lessnar rejält.

Hur svårt kan det vara liksom? Våra namn är ju inte det minsta lika och de står klart och tydligt på respektive brevlåda.

Enda misstaget som kan förklara ovan är att samboparet har råkat folkbokföra sig på min adress, dvs de har uppgett mitt lägenhetsnummer (1202) i stället för sitt egna (1102) .

Och det räcker tydligen och är långt viktigare än vad som faktiskt står på brevlådan?!?!?!

Jag har så klart bett mina grannar att ändra sina adresser men ska det verkligen vara så svårt att göra rätt oavsett?

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. LenaB

    Vi får fortfarande ibland post till husets förra ägare, vi har bott här i 8 år…

    Svara
  2. Anna

    När vi bodde i lägenhet hade vi också problem med brevbäraren. Vår post låg ofta ute i trapphuset. När vi ringde till posten så var anledningen att brevbäraren blivit riven av vår katt så han vågade inte stoppa in posten i brevinkastet längre. Katten tyckte ju såklart att det var en rolig lek när posten kom men jag förstår fortfarande inte varför han var tvungen att stoppa in hela handen i brevinkastet.

    Svara
    • Birgitta

      Låter som att brevbäraren verkligen var överdrivet rädd för katter för man behöver ju verkligen inte stoppa in hela näven genom brevinkastet?!?!?

      Suck….

      Svara
      • Birgitta

        Dessutom borde brevbäraren ha meddelat er på något sätt (lapp på dörren) i stället för att bara lägga posten i trapphuset med risk för att den kommer bort! Idioti!!!!

        Svara
  3. Birgitta

    Sedan undrar jag om inte brevbäraren blev provocerad av min jättelapp på dörren?

    För sist jag fick ett minipaket (innehöll en bh-topp som vägde 5 gram) från Gina Tricot påstods det att paketet var för stort för hemleverans så jag fick hämta det i en närliggande affär i stället och då hör det till saken att tidigare paket därifrån innehållande tröja + skjorta tex hade gått hur lätt som helst att stoppa i brevlådan ?!?!??

    Svara
  4. Åsa T

    Hahahaa, förlåt om jag skrattar men det låter verkligen som ett litet krig.. Hade jag varit du hade jag nog dokumenterat lite.. Ta lite bilder på posten du får, paketet som var för ”stort”… osv, sedan med bevisen hade jag kontaktat hens chef.. Jag med personalansvar själv hade GÄRNA velat veta om någon av mina medarbetare startat ett eget litet krig mot någon av våra kunder….

    Svara
  5. Sandra

    Att brevbäraren går på lgh-nr är egentligen helt rätt, när man delar post har det numret mer ”rätt” än ett efternamn. Har fått använda mig av det vid flera tillfällen under mina extrajobb, ibland är posten adresserad till något namn som inte ens finns skrivet på dörren men personen är skriven där. Då är det lgh-numret som styr.
    Men paret under borde ju för sin egen skull verkligen adressändra.

    Svara
    • Birgitta

      Dom har adressändrat nu.

      Att man går på lägenhetsnumret förstår jag till 200 % om man inte vet något annat så att säga men om det står en stor lapp med ”lägg inte post till Larsson här” så förstår jag det INTE!

      Svara
      • JohannaB

        Men har du skrivit vilket lägenhetsnummer den ska läggas i istället då?
        Eftersom post delas ut på nummer och inte namn hjälper det ju inte att bara skriva ”Larsson”?

        Svara
        • Birgitta

          Jag håller inte med.

          Om det finns 6 lägenheter i en trappa och det bara står Larsson på EN dörr och jag dessutom har skrivit på MIN dörr att de inte ska lägga Larssons post till mig utan till dom på 2:a våningen så ska det räcka.

          Lite får man tänka själv om man får tydliga direktiv och inte nagla fast sig vid ett lägenhetsnummer.

          Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>