Inte bara vykort

Jag tänker att det inte bara är vykortstillverkarna som har fått anpassa sig till en annan verklighet; samma sak måste gälla de som framkallar foton 🙂 ?

Hade själv sommarjobb på en fotofirma under tiden jag läste till socionom och det var ju miljoner kort som passerade genom våra maskiner på en månad men det måste ju vara ett minne blott?

Eller framkallar ni fortfarande kort och vad är detta för bilder i så fall?

Semesterkort eller bilder på allt möjligt som ni sätter in i ett fotoalbum?

På tal om en sviktande marknad tänker jag att samma sak torde ha drabbat de som tillverkar och säljer GPS:er?

Det kan inte vara många som köper en ny GPS idag när det finns en utmärkt sådan funktion i många telefoner?

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Att framkallningsbranschen inte blomstrar är helt riktigt. Jag minns med fasa hur jag förr fotade före ett helgjobb, fick åka och leta rätt på en helgöppen entimmesframkallning, betalade dyrt för mina rullar, valde ut några bilder och postade till tidningen – i ett kuvert med kartongbaksida. Nu behöver jag bara en sjysst uppkoppling.

    Men när det gäller gps-er tror jag absolut att du har fel. Även om du köper en app från t ex garmin ist för google maps och skaffar ett ställ så du kan fästa telefonen på rutan så är de gps-erna mycket sämre än de som är gjorda för biltrafik. Passerar du sedan landets gränser så får du en dryg roaming-räkning dessutom, något du givetvis slipper med en vanlig gps. Så länge kvalitetsskillnaden är så stor kommer det definitivt finnas en marknad för gps-er.

    Svara
    • Birgitta

      Ja utomlands är det säkert super med en ”riktig” GPS- hemma i Sverige funkar den jag har i min I-phone jättebra. Har använt den en hel del.

      Svara
  2. DRESSYRLIV - FRÅN FÖL TILL UNGHÄST OCH LIVET MED BARN

    Gör fotoböcker av de bästa fotona! Supertrevligt och kan varmt rekommenderas!

    Vad gäller GPS tänker jag att de företag som tillverkar gps-mjukvaran numera säljer sin programvara till mobiltelefontillverkare istället? Och kanske de koncentrerar sig mer på sjömarknaden. Kanske även luft? Inte vet jag… men en gps i en smartphone mitt ute i Atlanten måtte vara tämligen overkbar. Där kopplar man ju upp till satelit istället och där kan nog gps-tillverkarna leverera! Tänker jag… har dock ingen aning 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>