Fredag- som vanligt

I morse blev det inga varma mini-ostpajer, wienerbröd eller ägg & bacon (älskar hotellfrukostar) men det var ändå härligt att komma till stallet och ägna sig åt de sedvanliga sysslorna.

Använde resten av förmiddagen till att packa upp, tvätta och storhandla och sedan var det dags för hagintag och ett kortare dressyrpass på gräsbanan.

Det är så härligt att ha en häst som man kan låta vila i X dagar och sedan bara ta tyglarna och rida som om ingenting har hänt.

Inget kärvande i munnen, styvhet eller protester utan bara samma gamla fina djur.

Efter lite skolor i trav och lite bytesträning skrittade vi ut en kortare runda och det fick räcka för idag.

image

Ingen Banana Split idag- det fick bli färdigköpt glass med mintsmak; hyfsat ok substitut 🙂 !

13 kommentarer Skriv kommentar

  1. Sanna

    Åh vad härligt, man blir så glad för dem då! Banana split:en ser riktigt smarrig ut dock, förstår om du saknar det lite… 😉

    Svara
    • Birgitta

      Gyros, moussaka och en köttgryta jag glömt namnet på men annars blev det mest schnitzlar och dylikt.

      Jag var jättenöjd med maten och det där med att man ”måste” äta den inhemska maten följer jag aldrig utan äter det jag tycker om.

      Svara
      • CeciliaL

        ”Måste”?!?!?! Jag tänkte mer på” vill”! Men huvudsaken att du är nöjd, det är ju det enda viktiga. 🙂

        Svara
        • Birgitta

          Med ”måste” menade jag att det ibland finns en form av ”socialt tryck” på att man ska prova ett lands genuina maträtter och att det är ”fult”, ”turistigt” osv att tex äta en pizza när man är utomlands men jag står över sådant trams och äter det jag vill.

          Är inte speciellt intresserad av att prova nya maträtter faktiskt och definitivt inte ”udda” grejer som olika former av inälvsmat, kött från udda djurarter osv.

          Nä…en hederlig schnitzel är min grej !

          Svara
          • CeciliaL

            Jösses, nä, så tänker jag verkligen inte! Ser det mera som en besvikelse att vara tvungen att hålla tillgodo med pommes frites och schnitzel. Några sniglar och fårhjärnor är jag definitivt inte ute efter!

          • Birgitta

            Du kanske inte tänker så men jag har som sagt märkt att det bland en del bekanta finns lite status-tänk kring både vad man äter utomlands, vart man reser och vad man gör på sin semester.

            Det är ju då mycket fiiiinare att få en mikroskopiskt liten men svindyr rätt med något udda kött än att äta en hamburgare och så klart ska man också skräddarsy sin egen resa och boka egna flyg och hotellrum för charter är ju sååå under ens värdighet.

            Dessutom ska man helst besöka 15 museum och 38 andra ”sevärdheter” när man är utomlands för bada i en pool kan man ju gudbevars göra hemma i Sverige också. Typ!

            Jag tycker sådant snobberi är så fjantigt- folk får väl göra vad de vill och finna nöje i vad de vill utan att detta ska värderas av andra…..

          • Birgitta

            Inte jag men en del andra som tycker det är finare att gå på museum än ligga vid en pool.

            Jag har gjort båda en masse genom åren och för mig får folk göra vad de vill, dvs det dom gillar bäst.

          • Anna-Kajsa

            Fast det du säger är ju att de som vill besöka sevärdheter och äta lokal mat gör det för att de är snobbar/att de menar att det är finare. Självklart får man göra vad man vill utan att andra ska ha synpunkter om det. Oavsett om man vill gå på opera eller ligga vid poolen, äta fårögon eller pizza. Jag vet vad jag vill ha ut av mina resor – och jag brukar få det också. Vad andra tycker eller vill göra har ju knappast med det att göra, och jag tycker nog att dina uttalanden är lika fördömande som de som du hävdar fördömer. (eller beskriver de kanske bara vad de uppskattar med sina resor?)

  2. CeciliaL

    Närå, jag har minsann varit på massor med charterresor och ätit pommes frites med allt, badat i poolen, tittat på pinsamma kvällsföreställningar osv! Men visst är det snobberi och ”finare” att vara ”resenär” än ”turist’! Jag menade mera att jag vill få inhemsk (inte konstig eller i små dyra portioner) mat när jag är utomlands, oavsett om det är Costa del Nånting eller yttre Mongoliet. Brukar verkligen leta efter lokal mat och finns det bara hamburgare och pizza, typ, så blir jag besviken. Undviker av samma anledning all inclusive, för jag har rätt bestämda åsikter om vad jag vill äta, men jag inser att vi ser helt olika på detta!

    Svara
    • Anna-Kajsa

      Jag är helt på din linje. Jag vill självklart ha GOD mat, och det inhemska maten är ju något som man förstås är bra på där man är – bättre än strömlinjeformad tråkig mat. Samma sak här på Gotland, det är godare att äta en hembakad brödbit med rökt lammkött och gårdens egna ost som vi gjorde idag än att ta en hamburgare på Max liksom. Det betyder inte att jag går loss på lammskalle och fårögon bara för att det är lokalt.

      Svara
  3. Madeleine

    Den grekiska maten är vansinnigt god. Men jag har haft turen att bli guidad genom det grekiska köket av en väninna med grekisk pappa.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>