7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda

    Jag har satt på min häst transportskydd när det har kommit en ny häst som ska släppas ihop med flocken. Han har då fått ha dem på ett par timmar tills de hälsat och sprungit färdigt. De skyddar såklart inte mot allvarligare skador men jag vill tro att de kan ta udden av en spark iaf. Ett par välsittande transportskydd snavar de inte på.

    Svara
    • Birgitta

      Oj! Ja i mina öron låter det farligt men vi kanske inte pratar om samma sorts transportskydd.

      Tror absolut att mina, som är höga, hämmar normalt springande (inte för att jag har provat) och jag hade aldrig vågat låta Vicke ha dom i hagen, knappt i boxen faktiskt.

      Svara
      • Linda

        Det är Bucas transportskydd som går upp över knän och hasor. De är ordentligt formsydda så det är ingen risk att de glider ner, där ser jag annars såklart en stor risk för att de trampar på dem och snubblar. Jag förstår hur du tänker, men se på många dressyrhästar som är lindade med paddor under från karled upp till knäna ;). Transportskydden sitter ju ändå löst jämfört med lindor.

        Svara
  2. CeciliaL

    Skulle sätta på vanliga strykkappor plus boots i hagen om man nu tycker hästen behöver skydd men tansportskydd, nä, det funkar inte för mig (och jag har för övrigt slutat använda dem vid transport oxå).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>