Otack är världens lön

Hög igenkänningsfaktor på detta inlägg!

Att dra ihop träningar är något jag ägnat mig åt under många år, av och till, och det har i ärlighetens namn FRÄMST men inte enbart berott på rent egoistiska syften; JAG har velat träna och ibland har förutsättningen för detta varit att även X personer velat detsamma.

Precis som ponnymamman skriver har det mestadels varit en otacksam uppgift- de gånger tränare eller de som tränat ens bemödat sig med ett tack är lätt räknade.

Bara en tränare gav mig rabatt för att jag ordnade elever åt henom-  annars har det varit oavlönat jobb som ibland tagit en hel del tid i anspråk.

Nu ”sköter jag mig själv och skiter i andra” och det känns bra.

Men folk ÄR kanske mer omedvetna om hur allting liksom bara ”finns” eller jag vet inte?

Tänkte på det för några veckor sedan då en inackordering hos oss tackade mig för att ”jag harvar utebanan så fint”.

Jag höll på att ramla av hästen av förvåning; tänk att någon faktiskt noterat detta och uppskattade det!

Nu är det ju samma sak med harvningen som med träningarna; jag gör det för MIN skull men det är ändå trevligt när andra, som också utnyttjar ovan faktiskt uppskattar det.

Ett tack kostar inget och jag är själv noga med att tacka tex våra stallägare när något blir lagat eller ordnas för oss inackorderingar- en del kanske bara tycker ”ja men det är deras jobb” men det kostar som sagt inget att SE och berömma.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>