Inriden och klar!

Näää…inte riktigt…så klart men nu har  ”lille” (runt 170 cm) Sam, 2 år blivit insutten i alla fall!

Den minnesgoda läsaren kommer kanske ihåg hur ljuvlig och snäll han var som föl och jag ”lekte” mycket med honom och han hanterades en del.

Visserligen leddes han bara i grimma till och från hagen och jag provade att lyfta benen någon gång men jag tror stenhårt på att det man befäster när de är små har man tusenfalt igen när de blir äldre.

Tur är det för det går inte att jämföra att hantera en bebis (föl) med en 170-cm nykastrerad valack!

Och efter över 1 år på en bra lösdrift har Sam kommit hem, superfin i kroppen och precis lika snäll som då han åkte.

För några dagar sedan tränsade och sadlade hans ägare honom utan problem, ledde honom lika obehindrat i ridhuset en liten stund och efter detta hoppade hon upp med hjälp av en pall i stallet; se bilden!

Sedan dess är han även ledd med ryttare i stallgången utan problem och tja…så långt på så lång (läs: kort) tid!

Det ska bli roligt att följa denna fina häst (sa hon som egentligen inte gillar fuxar ha ha) och jag ska berätta mer om hur det går framöver.

Messy såldes ju för en tid sedan och alla rapporter är bara positiva vilket hennes fostermoster så klart lapar i sig som en gräddstinn katt 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>