Söndag- massa häst

Ett inte ovanligt scenario i mitt liv: en av häst välfylld dag!

Jag har haft stalljour, varit med när Vicke blev skodd och tränat för Birgitta Kjellin med densamme.

Vad gäller skorna är jag mycket glad att Vicke tycks ha klarat sammanlagt 14 veckor (2 skoperioder) utan flytsulor men nu vågar jag inte chansa mer.

Vinter kan ju innebära inte bara snö utan hos oss framför allt fruset ”knöggel” och det var gående över sådant som gjorde honom så sulöm att han visade hälta innan jag började med flytsulorna.

Så nu blir det en skoperiod med både sulor och permanentbroddar- mer kan jag inte rusta hästen för vintern känner jag.

Förbereds för flytsulor.

Klart!

Nya pjux!

Köpte ett vintertäcke med hals för något år sedan och konstaterar nu att hästen har fått en så rejäl hals att halstäcket (som inte går att ta av) inte går att använda utan att sitta som ett ålskinn! Dagens i-landsproblem 🙂 !

Eftersom ingen kunde filma dagens träning för Birgitta får ni nöja er med en bild på några goda scones som jag fick ett ryck och gjorde i morse 🙂 .

Träningen gick annars bra och vi fokuserade helt på skolorna i trav och galopp- en av våra Akilleshälar som ni vet.

Jag fick rida in i några stegs öppna efter kortsidorna, sedan växla mellan sluta och öppna diagonalt och jag tycker att vi fick till det riktigt bra för att vara oss 🙂 .

Ser fram emot fler träningar på hemmaplan- ett jättebra komplement till den superhjälp jag får av Olof.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>