Fula föl

Diskuterade det här med föl och unghästar med en fd stallkamrat nyligen och läste dessutom en rolig kommentar på Facebook  där någon skrev: ”Mitt föl som var SÅ vacker ser ut som en korsning mellan tapir, brunbjörn och pepparkaksgris”.

Och det stämmer ganska bra tycker jag.

De flesta föl och unghästar kommer in i perioder där deras tidigare så fagra utseende är heeelt borta och de saknar varje uns av proportion i sin kropp och är rent ut sagt FULA 🙂 .

Men jag tycker inte att man ska misströsta; många BLIR fina IGEN 🙂 !

Och som hos barn tex så sker ju tillväxten inte enligt något givet schema utan det kan ske lite hipp som happ höll jag på att säga.

Ibland räcker det med några veckor på bete för att man ska hitta en helt annan häst i hagen, tyckte tex att Messy växte till sig väldigt fint efter bara några veckor i somras.

Den här bebisen blev en vacker vuxen häst i alla fall 🙂 (det är Vicke).

Årets bebis Kaching är än så länge en sötnos!

Messy i höstas, då 3 år- snygg tycker jag!

.

Här är hon 2 år och inte så pjåkig då heller 🙂 !

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. DRESSYRLIV - Hästar, barn, konst och livet

    Fast jag tycker egentligen att rubriken är lite missvisande, för jag tycker oftast att det är föl som är vackra och rätt så proportionerliga (om än lite väl långa ben i förhållande till kroppen) och istället den växande unghästen som inte är så vacker 🙂

    Svara
  2. Manda Stillnert

    Haha fast när föl växer är de fasiken inte fina snark, har en 7 månaders hemma nu som är hög i rumpan och låg i manken .. Hoppas de ska börja räta ut sig snart för just nu ser hon ut som en dragster .. Dock är hon ju alltid finast i mina ögon men iallafall 😉

    Svara
    • Dressyrtant

      Min lilla fölis var vacker som en dag till dess att han blev sju månader. Nu är han snart nio månader och ser inte klok ut. Försökte lägga upp före och efter bilder men det gick inte. Han har nu cobstorlek på grimman, 15 cm högre bak än fram och lurvig som en björn. Skiftar i färg gör han också så i ansiktet är han tvåfärgad med både ljusfux och mörkfux i en salig blandning. Han börjar också bli lite hingstig och han och hans kompis brötar runt som tokar.
      Min väna och vackra fölis är ett minne blott men hoppas han kommer tillbaka om sisådär två år.

      Svara
  3. CeciliaL

    Tycker min aring ar jattevacker, och det far jag hora av alla som ser honom! OK, han ar litet hogre baktill just nu. 🙂

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>