Onsdag- hårt, mjukt och massa övergångar

Efter mitt första arbetspass efter nästan 3 veckors semester begav jag mig som alltid direkt till stallet för tömkörning av Miss My.

Idag ägnade vi hela passet åt övergångar, övergångar och övergångar och det blev en mängd sådana från trav till galopp och vice versa.

Jag ville verkligen betona för damen att huvudet, trots att hon tömkörs oinspänd, måste vara i samma position hela tiden och att inte ens några steg där detta körs upp är ok.

Vi var helt överens om ovan efter ett tag och det var målet med dagens träning.

Vädret har idag mestadels varit mulet och med isande vindar och just blåst brukar alltid trigga igång hästarna vid hagintag.

Så även idag- jag såg mina gossar rejsa runt redan när jag kom körande till stallet för att ta in dom och Leon gick till och med ut ur hagen när jag öppnade den (jag var lite ouppmärksam och han slank förbi mig).

Nu är han så snäll (läs matglad) att jag visste att han inte skulle gå många meter innan jag kunde fånga in honom och även Vicke hade nog gått att fånga lätt om han hade gjort detsamma- då pga att han inte vågar lämna Leon 🙂 .

Min lust att rida ut i detta väder var inte så stor (läs obefintlig) men otroligt nog slutade det blåsa precis när vi gav oss iväg.

Det blev både trav på asfalt och lermjuka stigar och även galopp på de sistnämnda och ett skönt pass min initiala motvilja till trots.

Dagens Hatt!

Dagens sänghund!

En kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>