Vilken djävla egoist

Läser nedan på Facebook och blir helt beklämd!

Alltså…hur kan man????

”Är fortfarande så arg och frustrerad sedan i gårkväll på vuxna sk hästmänniskor med noll respekt eller hänsyn till andra.

Sandra var ensam nere och skrittar Shelly i lugn och ro på stranden då en tjej på en galoppör kommer bakifrån i full galopp utan en tendens att sakta ner. Det resulterar i en Shelly som fullständigt exploderar, kastar av Sandra och skenar lös i väg.

Ryttarinnan på galoppören ser vad som händer men varken stannar eller bryr sig om hur det gått. Hon ser dessutom Shelly skena vidare på stranden och långt fram försvinna upp i skogen. Det enda hon gör är att vända sin häst och galoppera förbi Sandra ännu en gång som mörbultad försöker springa längs stranden efter Shelly, utan att stanna och höra med Sandra hur det gått.

Helt ofattbart hur vuxna människor kan bete sig. Hon visste ju varken hur Sandra hade klarat sig, om hon hade telefon eller någon med sig.

Emelie och jag fick kasta oss i bilen och köra ner till stranden och möta upp och börja leta efter hästen.

På parkeringen möter jag galoppören och frågar ryttaren om hennes agerande, hon är arrogant och helt oförstående till att man bryter av och visar hänsyn när man passerar andra hästar och tyckte dessutom inte att hon behövde bry sig om att ta reda på hur det gått för Sandra eller var hästen tagit vägen. Hon var på stranden för att galoppera och det tänkte hon göra oavsett konsekvenser för andra. Det kunde lika väl varit ett barn på en ponny hon passerat och en ryttare som skadat sig allvarligt också. Grrrrrrrrr.

Man hinner tänka mycket med en häst skenande lös och det inte är långt upp till järnväg och vägar.

Shelly hittade vi genomsvettig och halt borta vid Råbocka. Nu är mest troligt denna tävlingssäsongen över för hennes del…………. Inte det Sandra önskade efter att haft henne skadad i åtta månader efter Falsterbo förra sommaren. Man kan tappa sugen för mindre och det är så totalt onödigt.”

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna

    Läste nyligen någon kommentar på en annan blogg som var något i stil med ”tror inte det finns några hästmänniskor som inte bryr sig om alla hästar, även andras”.

    Ha ha, säger jag. Just denna ryttare var väl i och för sig något utöver det vanliga…

    Svara
  2. Frida

    Riktigt illa! Först och främst så är det absolut inte ok att blåsa förbi ett annat ekipage och att dessutom inte reagera när ryttaren ramlar av! Frågan är om inte detta skulle kunna polisanmälas? Det hade ju kunnat sluta riktigt illa och ryttaren i fråga verkar ju inte en begripa att hen agerat vårdslöst…

    Svara
    • Birgitta

      Just att bara lämna någon som har ramlat av tycker jag var värst även om hela storyn är fruktansvärd!

      Jag är för övrigt lärd att man inte galopperar förbi andra ekipage ute utan att man antingen skrittar/ travar förbi lugnt eller möjligen ropar ”är det ok att jag galopperar förbi” och får ett jakande svar.

      Svara
  3. LenaB

    Har också lärt mig att man skrittar förbi andra ekipage. Skulle aldrig få för mig att blåsa förbi ngn i galopp!!!!!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>