Ogint eller okej?

Såg denna bild på Facebook och undrar vad ni tycker?

Är det ok att man som uppstallad har egna mockningsredskap som man inte låter andra låna?

Själv tycker jag att det känns lite väl ogint faktiskt och OM man inte vill att någon ska låna sakerna tycker jag inte heller att man ska ha dom framme.

Vi har i perioder haft egna redskap, framför allt kvastar som köps för egna pengar, men det har aldrig varit tal om att inte andra ska få låna.

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Jag hade faktiskt en egen grep i stallet! En lättviktsmodell som jag kunde använda pga värken och känselbortfall i fingrarna. Den andra grenarna var så stela och otympliga att värken blev värre av dessa.. Förvarade den dock i transporten. Nu när Fabbe gick bort, donerade jag den till stallet samt fina fodertunnor, nya sopborstar osv.

    Svara
    • Birgitta

      För mig är det helt ok att ha egna grejer av vilken anledning det än må vara men antingen ska andra få låna eller så får man förvara sakerna i sitt eget skåp/ transport/ whatever.

      Svara
  2. Minstral

    Vi har ju såklart egna grejor som andra får låna eftersom det ju ingår i stallhyran
    Dock har de inackorderade egna grejor som vi lånar, vi råkade punktera ett hjul på deras rullebör en gång men det lagade vi ju naturligtvis.

    Svara
  3. Linda

    Själv tycker jag att man ska få ha egna saker och att man inte alls behöver låna ut dom om man inte vill. Jag köpte själv en egen grep och hade i min boxhörna men namn på. Men likt förbannat kom man till stallet och någon stod och mockade med min grep. När denna grepen sen gick sönder var det ju så klart ingen som ville ta på sig detta. Att öht låna andras uppmärkta saker utan att fråga är inte okej.

    Svara
    • Birgitta

      Usch så tråkigt. Förstår att du blev sur!

      I vårt stall finns det inte plats att ha egna redskap annat än på samma plats som de som stallägarna tillhandahåller och där tycker jag som sagt att det är ok att förutsätta att det som står framme är för alla.

      I annat fall måste man vara mycket tydlig med att man inte vill att ens mockningsredskap lånas.

      Kanske är det jag som resonerar fel men för mig ÄR det en skillnad på grepar som hänger på samma plats än tex om ett par benskydd låg framme. Dom hade jag aldrig lånat….

      Svara
  4. Manda Stillnert

    Har egen grep som jag köpt och egen skottkärra som jag fått i födelsedagspresent ett år. Dock så lånar en i stallet skottkärran men till hösten när förhoppningsvis Ebba flyttar över till andra stallet så tar jag med mig den dit in .. Blir lite less då hen är väldigt dålig på att sköta om saker så är inte så roligt att låna ut saker då ..

    Svara
  5. Anna

    I vårt förra stall fanns en människa som ALLTID lånade alla andras saker. Det var lite irriterande faktiskt.

    Svara
    • Birgitta

      Jag skulle inte gilla om någon alltid ville låna allt möjligt- är inte så förtjust i att låna ut vissa saker faktiskt och en del saker lånar jag öht inte ut (sadeln tex).

      Men just stallredskap som man låter ligga framme tycker jag är lite skillnad- kan inte riktigt förklara varför 🙂 !

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>