Tillbakablickar: en oförtjänt rosett?

Klubben på rosetten har inget med inlägget att göra

För några dagar sedan diskuterade vi lite på bloggen om inlägg vi minns och en läsare skrev att hen tycker att kommentarerna brukar hålla sig på en städad nivå och utan påhopp.

Detta fick mig att tänka på en händelse som jag inte tänkt på en evighet; det utspelade sig för snart 4 år sedan och då jag tävlade en annan persons häst och precis hade köpt Vicke.

Själva kommentaren publicerades dock inte här på bloggen utan på Facebook (dock som en kommentar till ett blogginlägg som jag hade länkat till där)  vilket jag tycker är minst lika illa och löd:

”Förstår inte hur du lyckades komma på sjätte plats,det var absolut den sämmsta idag? Dåliga vägar och dålig sits, såg inte bra ut alls. Du skulle kommit sist.”

Det var alltså en namngiven, vuxen (något äldre än jag) kvinna som tyckte att hon behövde förmedla ovan budskap till mig via nätet och det intressanta är (bland mycket annat) att hon inte ens såg alla ekipage i klassen så hur hon kunde tycka att just jag borde ha kommit sist kan man ju undra 🙂 ?

Hur som helst brydde JAG mig inte nämnvärt om denna kvinna eller hennes bedömning av min ritt- vi hade nyligen blivit ”vänner” på Facebook och det var egentligen inte en person jag kände.

Det trevliga i historien var dock att den klubb där kvinnan då var aktiv reagerade och skickade följande kommentar mig- det uppskattade jag mycket:

Som ordförande i XX kan jag inte annat än beklaga en supertråkig kommentar som du nu har tagit bort! Hos oss ska alla känna sig välkomna att tävla och det är bara pepping som gäller!!!Jag red i din klass och kom trea från slutet och hade verkligen mått skit av en dylik kommentar! Jag är stolt över min häst , stolt över att jag var med och hoppas du är lika glad och stolt och kan känna att vi delar den glädjen med dig! Ingen i vår klubb står bakom slika plumpa påhopp! Det är en skam att använda facebook som en egen kräkpåse! Jag hoppas verkligen att du förstår att vi ser mycket allvarligt på detta. Vi som känner dig vet också vilken seriös hästmänniska du är! Inte värd tramsiga tonårskommentarer. Grattis till fina rosetten! Styrelsen önskar detsamma! Och varmt välkommen tillbaka till oss!!!!

12 kommentarer Skriv kommentar

 1. Anna

  Väldigt bra av föreningen! Om man kunde begripa vad som får en del människor att bete sig som de gör… jag tänker att även om andra filter saknas så borde man åtminstone dra sig för att skriva vad som helst i offentligheten där eventuella framtida arbetsgivare osv kan se?

  Svara
  • Birgitta

   Det där med att arbetsgivare kan läsa är en av mina ”käpphästar” och något jag varnat många gånger för.

   Fattar inte hur vissa vågar publicera en del på nätet- jag som socionom tänker mycket på vad jag delar, skriver osv ffa på Facebook.

   Svara
 2. LenaB

  Väldigt bra gjort av föreningen att markera att de inte accepterar sådant! Själv har jag oerhört svårt att förstå varför man måste ”kräka” ur sig både det ena och det andra i sociala medier – det jag inte kan säga IRL till någon, skriver jag inte heller till/om denna person.

  Svara
 3. Kicki

  Bra gjort av föreningen att markera att sådana påhopp inte är acceptabla. FB är ju ”farligt” på det sättet – det är ju så enkelt att hoppa på någon om man inte behöver vara face to face. Jag kan ge mig på att personen i fråga aldrig skulle ha sagt detta vid ett personligt möte. Din käpphäst är något fler borde tänka på!!

  Svara
  • Birgitta

   Fast Facebook är ändå inte anonymt som en bloggkommentar kan vara så för mig är det en gåta vad en del vågar publicera….

   Svara
  • Birgitta

   Ja, det var mycket märkligt på så många plan….

   En person jag inte kände så hon kan ju knappast ha haft något otalt med mig sedan tidigare…

   Och mina ritter med denna häst var alltid prydliga och inget jag kan förstå att man objektivt kunde reta sig på så näe …extremt märkligt!

   Svara
   • Manda Stillnert

    Den svenska avundsjukan låter de som! Snark, jag är så trött på såna människor, har en sådan i min närhet som jag ibland har lust att tejpa igen munnen på 😉

    Svara
 4. Frida

  Tycker det är lite sorgligt. Att en vuxen människa känner behov av att skriva så tyder på att hen är olycklig, bitter, osäker och missunsam. Att tonåringar beter sig så här kan vara lite mer förståeligt (men självklart inte OK) men som vuxen borde man ha bättre självkänsla än att man känner ett behov av att trycka ned andra, för det är ju det det handlar om. Vi kan nog alla komma ihåg tillfällen när vi inte varit överens med domaren om resultatlistan men att rakt ut säga det och på detta elaka sätt är inget jag känner behov av.

  Svara
  • Birgitta

   Instämmer så klart.

   Vuxen kvinna m familj dessutom!

   Kanske en förklaring (men ingen ursäkt) var att andra benämnde henne som knepig. Jag känner henne inte.

   Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>