Måndag- vingel

Fick till ett bra ridhuspass i morse och var särskilt nöjd med att jag lyckades hålla mig till min  plan; att rida linjerna ur MSV B: som jag alldeles säkert har mer nytta av att de sitter än att jag kan göra x byten i varje 🙂 .

Jag borde rida igenom mina program ännu mer på träning tror jag men jag tycker det är ”tråkigt” (läs; jag får inte lika fin känsla som när jag gör annat) och hamnar lätt i andra övningar i stället.

Idag märkte jag tex att en sekvens där man ska rida flera meter rakt fram på medellinjen mellan två halvvolter åt vardera hållet blev väldigt vinglig.

Att trava RAKT på medellinjen borde inte vara svårt för en häst som gör rörelser som ingår i svår dressyr kan man ju tycka minst sagt men förklaringen stavas hos Vicke ”måste glo lite mot kortsidan där det ligger/ står en del hindermaterial trots att jag har sett allt fem miljoner gånger”.

Vanligtvis suckar jag mest trött men idag tänkte jag ”nä…jag ska trava här tills linjen är spikrak, basta”

Och efter x raglanden i trav så blev det minsann linjalrakt 🙂 !

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>