Bra andrahandsvärde

Jag har väldigt svårt för att sälja fullt fungerande/ användbara saker men vill ibland av olika anledningar inte ha kvar vad det nu må vara för egen del.

Sålde nyligen en Amerigo dressyrgjord för 200 spänn (de kostar typ det tiodubbla nya men min var otroligt sliten) och då köpte jag den ändå själv begagnad för 500 kronor för nästan 10 år sedan!

Saker som jag har märkt är lättsålda/ har bra andrahandsvärde är tex Back on Tracks produkter (täcken och stallbandage), Mias schabrak och Golden Wing-bett. Sätter man ut en annons säljs grejerna direkt!

Däremot hade jag ett par Cavallostövlar till salu för typ 200-300 kronor hur länge som helst innan någon förbarmade sig; gissningsvis betraktas dessa som omoderna numera.

Samma sak med en dressyrhatt jag försökte sälja för flera år sedan och redan innan alla började tävla med hjälm.

Brukar ni sälja saker som ni tröttnar på/ vill bli av med eller slänger ni/ ger ni bort det i stället? Eller samlar sakerna damm i stallet/ förrådet?

Köper ni begagnat ibland och vad i så fall?

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna Karlegård

    Jag skänker oftast bort grejerna om de bara är värda några hundralappar.

    Svara
  2. Marie Ultege

    Mycket som samlar damm här. Men mina gamla Cavallo lämnade jag in till skomakare som satte i dragkedja.

    Svara
    • Birgitta

      Jag sålde mina till en dressyrdomare som skulle göra om dom på egen hand med snörning tror jag det var.

      Jag försöker rensa när jag ids för att inte samla på mig sådant som inte används och i perioder när jag har mycket utgifter är det lättare att motivera sig att sälja undan om det går smidigt.

      Svara
  3. Anna Karlegård

    Ger även bort helt nya grejer ibland. Bla skänkte jag ett helt oanvänt aggregat till ridskolan häromdagen. Kommer ändå aldrig använda d.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>