Hästshopping

Idag undrar jag var ni främst shoppar häst/ryttargrejer och utifrån vilka kriterier ni gör ert val?

Är det sortiment, bemötande, närhet, pris eller något annat som avgör?

Jag har efter alla år som hästägare samlat på mig (för) mycket utrustning så jag tycker inte att jag handlar så ofta- det blir mest förbrukningsvaror som vitaminer, sadeltvål och dylikt.

Jag åker som bekant till Gekås i Ullared 2 gånger om året och passat då på att köpa sådant som tar slut/ slits- grimmor, täcken, ridhandskar, strumpor.

En del saker tycker jag kan vara värda att köpa ”för säkerhets skull” dvs även om jag just då har ett/ flera exemplar av whatever just eftersom det handlar om förbrukningssaker/ sådant som kommer att slitas ut inom en snar framtid.

Om jag behöver köpa något mer spontant så att säga brukar jag börja med att kolla om saken finns på Börjes.

Det finns en butik ca 10 minuters körväg från stallet/ hemmet och närheten plus att Börjes i princip alltid har det lägsta priset brukar fälla avgörandet.

Det jag senast handlat på Börjes har varit ett bett, Stübben sadeltvål, spånpellets och Probs olja- allt har varit billigare än på tex Hööks (och dit tar det nästan dubbelt så lång tid att köra).

Enstaka gånger har jag beställt saker via nätbutiker men det händer så sällan att jag liksom inte har någon ”favorit”.

En kommentar

  1. Lee

    Bor inte supernära någon butik. 30 min till Gekås, 30 min till Hööks, 45 till Börjes… Är väl Granngården då iof, om något akut behöver inhandlas. Jag älskar nätshopping! Om inköpet planeras, men inte är akut, så ser jag till att handla när det är någon rabatt. Brukar alltid vara vid stora events, som GHS, Falsterbo, SIHS mm Då brukar många webshopar ha 15-20% rabatt på allt. Jag beställer oftast fr Hööks, Horsemeup o Ridersport. BoT Nypon som jag ger min häst, beställer jag fr widforss el Apotea, typ 100:- billigare än Hööks.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>