Falsterbo

Henke i Falsterbo

Så var Falsterbo horse show över för i år.

Själv är jag inget fan av Falsterbo direkt; jag kan både ha och mista ett besök där.

Henrik och jag var där en stund förra lördagen då det var gratis inträde men annars tycker jag att det för mig personligen kostar mer än det smakar.

Ska man betala både parkering (60:-), entré, läktarbiljetter och något att äta och dricka går det lätt några hundralappar och för mig är det inte riktigt värt det.

Jag tycker att jag som skåning har så många tillfällen att se bra ridning ändå och shoppingen är inte heller något jag suktar efter.

Men jag vet att Falsterbo är ett ”måste” för många, vissa åker långväga för denna typ av hästsemester och älskar atmosfären mm.

Läste på Facebook att det klagades en del på mycket dyr mat på mässområdet och det är ju synd tycker jag- vi avstod själva en tänkt lunch där även om det förvisso mest berodde på dåligt väder.

Var ni där? Brukar ni åka dit? Vad tyckte ni var bäst? Köpte ni något? Några bestående intryck?

12 kommentarer Skriv kommentar

  1. Madeleine

    Jag var där två gånger. Det stämmer att det är mkt dyrt där. En minde wraps och en öl kostade 185:- Plus entré,tror det var 195:-
    Men jag köpte ett bett som var nedsatt med 15 proc. Och ett par snygga Spooks ridbyxor ca 12-1300:-
    Men annars är det lite Kiviks marknad över det.
    Plus att jag tycker trenden med Viptält är ganska tråkigt. Förstår att man vill uppmärksamma vissa människor som ryttare, ägare och uppfödare. Men blir den klicken gladare av att frottera sig med en speciell klick människor?
    Är det inte roligare att få den stora massans uppskattande, och kanske hitta nya köpare?

    Svara
  2. Frida

    Jag tycker Falsterbo hör till traditionen på sommaren, brukar vara där 1-2 dagar. Det skulle kännas jättekonstigt för mig att hoppa över det helt, det hör liksom till sommaren. Maten är lite trist, eller ffa dyrt och inte så prisvärt. De har haft fantastiska pizzor de senaste åren men 199 kr för en pizza är jag för snål för hur fin den än är. Mässan är väldigt stor men jag saknar de där riktiga fynden som man kunde göra förr om åren, nu är det mest dyra märkesgrejor och kanske 10 %. Men som sagt, Falsterbo hör till och ingen sommar utan ett besök där. Man träffar alltid en massa man känner, det är härlig stämning och fina hästar. I år var jag dock besviken på att läktarbiljettern var slut tidigt och trots det så var det en massa tomma platser, kombiljetterna som ställer till det men det skulle de nog göra om till nästa år.

    Svara
    • Birgitta

      Jag tror många skulle instämma i din sammanfattning!

      Själv är jag också för snål för att ge 199:- för en pizza även om det på ett sätt är lite ”tramsigt” att inte någon gång unna sig.

      Vad gäller fynd så är jag nog för bortskämd med att handla billigt på nätet och i Ullared för att tycka att grejerna i Falsterbo är så himla prisvärda. Dessutom kan det bli svårt/ omständligt att reklamera om det skulle behövas- det vet jag att de som råkat ut för dåliga köp tyckt.

      Jag förstår att barn och unga som kanske har sparat veckopengen i månader tycker att det är jättekul att gå runt och handla ett fint schabrak till favorithästen på ridskolan eller ett nytt spö tex men ärligt talat kan man hitta samma produkter på många andra ställen och till samma eller lägre pris.

      Jag var inne i Börjes monter på FHS och priserna var exakt som i affären dit jag har 10 minuter med bil.

      Svara
  3. Gunilla Leonardsson-Ohlsson

    Hade det inte varit för Derbyt hade vi inte åkt ner. Derbyt har alltid varit en tradition för oss. Men som fler säger maten är hutlös dyr ( har alltid matlådor o fika med oss)
    Handlar sällan om det inte är ngt jag verkligen behöver o inte får tag på hemma.
    Har precis som du nära t både Börjes o Hööks.
    Förstår inte hur en vanlig familj har råd med entré o läktarplats för fyra… handlar ju nu inte om ett par hundra som på min tid utan ett par tusen …. o sen mat på det

    Svara
    • Birgitta

      Det är bara att inse att man har olika intressen och prioriteringar.

      Jag har sett hus kring Falsterbo hyras ut för 10.000 i veckan och om man lägger på diverse entré och läktarbiljetter på det så hamnar man lätt på samma kostnad som för en utlandsresa.

      Själv hade jag hundra gånger hellre valt det sistnämnda eftersom jag liksom har nog av mitt eget hästliv flera timmar varje dag 365 dagar om året för att dessutom resa på en ”hästsemester” men jag har full förståelse för de som verkligen njuter av att resa till Falsterbo och längtar till detta hela året.

      Svara
  4. Marlene Engström

    Alltså. Nån fördel skall man ju ha, så läktarbiljetter behöver vi aldrig köpa. Och jag handlade nog rätt vettiga saker i år med rejäla mässrabatter, fodertillskott.

    Svara
  5. Lee

    Har aldrig varit där…Säger varje år att ”Åh hade vart kul o åka”, men det blir aldrig…. Och efter vad ni skriver, så kanske det är lika bra det 🙂 Är däremot varje år på GHS.

    Svara
  6. LenaB

    Har varit på Falsterbo Tävlingarna sedan jag var liten och det var typ en tävling på ett fält och man satt på en filt gräset och tittade:-)
    Så det skulle kännas konstigt att inte vara där alls, och numera bor jag på kort avstånd så behöver inte lösa ngt boende.
    Under flera år åkte jag och mina hästvänner dit och såg verkligen fram emot det som en hästsemester när vi fick se fina hästar, umgås och riktigt nörda oss i hästeriet.
    I år var jag där på första lördagen, samt två dagar med läktarplats.
    Jag är säkert på plats nästa år igen.

    Svara
  7. Minstral

    Jag tycker shoppingen är suverän på Falsterbo till skillnad mot GHS som är usel och trång. Matutbudet är också bättre på Falsterbo, dock lika hutlösa priser som GHS. Saknar att kunna köpa en enkel korv med bröd. Dagenstältet är dock prisvärt. Jag gillar GHS tävlingar bättre, men det som är bra på Falsterbo är att man både kan kolla på framridning och tävlingar utan att betala för det. Ja fyndade rejält i år på mässan och är mycket nöjd, hellre bra produkter som är nedsatta några kronor än skit som slumpas ut. Jag tycker det är en härlig sommarfest. Dock brukar jag passa på att fynda på Landäng som inte är på plats men har Falsterborea i butiken, i år bla 50 % på ALLA schabrak och många andra rejäla rabatter.

    Svara
  8. Rackemarie

    Falsterbo är tre dagars härlig semester för mig. Har de senaste två åren bott i hyrt hus med andra ”hästtanter”. Underbara dagar där vi får se alla unghästklasser och GP. Maten är dyr, men pizzan skitgod och det räcker med en slice för mig. Blir inte så dyrt. Shoppade endast ett regntäcke.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>