Torsdag- från rektangel till kvadrat

Träning för Nina i morse och idag tyckte hon att jag har fått Vicke mer kvadratisk (om han tidigare var en rektangel) – något vi ständigt jobbar med, framför allt i galoppen.

Att få mer bärighet, bakbenen inunder kroppen och en ren tretakt, inte ”tralopp” som Nina kallade hans galopp när den var som sämst.

Jag tycker jag får ny input varje gång jag tränar; något stort eller litet att ta med mig till när jag sitter ensam och rider.

Som att jag ska tänka att jag ska gå in i en piruett (dvs med den samlingen) innan de enkla bytena- sådana ”bilder” hjälper mig.

Nina tyckte också att jag behövde rida mer samlat i galoppserierna; nu är bytena bra men galoppen mellan dom för flack. Så det ska jag ta tag i så fort jag rider nästa pass.

Annars börjar det redan kännas i vart fall lite ”höstigt” vilket egentligen är för tidigt eftersom augusti ju är en sommarmånad.

Men mörkret börjar smyga sig på och jag ser liksom en snar ände på solen, gräshagen och ridning i t-shirt för att nämna några exempel.

Vet att vissa längtar till hösten men det gör absolut inte jag!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>