Prioriteringar

Mumsar tid och pengar….

Som alla hästägare vet tar det både tid och kostar pengar att ha häst även om minuterna och kronorna kan variera.

Idag undrar jag om ni någon gång har funderat över vad ni skulle ha lagt er tid och pengar på om ni inte hade häst?

Vet ni med er att ni medvetet avstår från xx eftersom tiden/ pengarna inte räcker till?

När jag ställde mig själv samma fråga kunde jag på gott och ont inte hitta något som jag direkt avstår mer än att jag hade rest oftare, längre och ”dyrare” om jag inte hade haft häst.

Nu kan jag ändå resa hyfsat ofta så det är knappast någon uppoffring i dagsläget att jag inte bara kan sticka iväg precis när och var jag vill.

Vad hade ni prioriterat utan häst?

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Frida

    Känner inte heller att jag prioriterar bort ngt egentligen, kanske hade jag bott lite flottare och unnat mig att t ex äta ute oftare. En finare bil hade jag inte brytt mig om, hade jag inte behövt dra släp hade jag valt en liten, billig bil bara. Resa kanske jag hade gjort men är inget jag längtar efter. Det enda jag skulle kunna tänka mig är att jag skulle ha råd att jobba lite mindre, men å andra sidan, vad skule jag göra med den tiden utan häst???

    Svara
    • Birgitta

      Ha ha…ja, det är exakt den märkliga ekvationen jag har kunnat konstatera; utan häst hade jag haft råd att jobba halvtid men hade å andra sidan inte haft något att göra av all ledig tid.

      Eller…jag hade väl alltid kunna hitta på ”något” att göra men det främst pga hästintresset jag HADE velat jobba mindre.

      Svara
  2. Filippa

    Jobba mindre så jag slipper dra in de extra 10 000 hon kostar i månaden hahaha, och sen lånat en häst gratis den tiden jag får över…

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>