Vad som passar den ena….

Sitter och läser en annons om stallplatser och funderar över hur det som kan låta lockande och bra för en hästägare kan vara precis raka motsatsen för någon annan.

Så här står det i annonsen och så går mina tankar (i kursiv stil):

Vi erbjuder din häst långa dagar i hagen och lugna nätter i stallet. Lugna nätter??? Varför ens poängtera detta? Lugna nätter råder väl i alla stall?

Rutiner är något vi försöker att hålla fast vid så att hästarna ska må så bra som möjligt och utsättas för så lite stress som möjligt. 
Samma här; vadå utsättas för så lite stress som möjligt?

En vanlig dag ser ut som så att hästarna väcks mellan kl 8-9 och serveras då ev kraftfoder inne i sin box. Hästarna väcks? Herregud…. tror man att hästar ligger och sover klockan 8 på morgonen??? ….Och utsläpp 8-9….då vill jag att min häst ska ha varit ute sedan länge!

Någon gång under dagen dyker du som matte och/eller husse upp och fixar box osv till din pålle. Kanske tom lite motion om tiden och lusten finns. Matte och husse? Är det en hund vi snackar om? Och ”lite motion om tiden och lusten finns”? Hela meningen ger mig rysningar de luxe….

Hästarna kommer sedan in runt kl 21-22 och får då sin kvällsmat inkl hö i boxen samt ev klädbyte/avtag av täcke inför natten. Jag vill inte ha min häst ute så sent när det inte går att se vad som händer i hagen. Det gör man förvisso inte tidiga morgnar heller men då har min häst mat och är koncentrerad på att äta.

Tack vare vårt ridhus på 15×25 m kan vi hålla igång våra hästar även de dagar när mörkret hinner före oss eller vädret är emot oss. Ett så litet ridhus skulle jag bara nyttja i yttersta, yttersta nödfall för väldigt försiktig ridning dvs jag hade ändå fått rida/ köra till någon annan ridbana flera gånger i veckan.

Ja, som sagt….smaken är som baken: säkert ett stall som hade lockat vissa hästägare men hade fått mig att bli tokig om jag inte hade haft något annat alternativ än att flytta dit!

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Persson

    8-9 …..det tycker jag är sent att komma ut
    Innan 7 vill jag ha hästarna ute iallafall 🙂

    Svara
    • Birgitta

      Ja jag tycker ju som du även om hästarna i annonsen i sak är ute fler timmar än i mitt stall tex.

      Men det handlar väl främst om tycke och smak och mig passar det bättre med tidigt utsläpp.

      Sedan förstår jag absolut att få stall kan/ vill släppa ut så tidigt som det sker hos oss (oftast innan 6) men det passar som sagt mig bäst.

      Svara
  2. Elisabet Martinsson

    Lugna nätter i vårt stall är vad du tror! Jag brukar vara i stallet på nätterna och spela blockflöjt riktigt störigt högt.

    Svara
    • Birgitta

      Så länge du spelar lite vaggvisor för Vicks med din flöjt är det helt ok men var vänlig och lämna bastuban hemma *ASG*!

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>