Ambitiösa människor och de som tränar hjärnan

Jag; jobbar helst vid datorn och latar mig gärna….

Idag funderar jag över två typer av personer jag nyligen kommit i kontakt med; de som har en miljon järn i elden och de som verkar ha hur lätt som helst för att lära sig allt möjligt.

Ibland kan ovanstående så klart gälla en och samma person men i just detta fallet tänker jag på 2 personer som jag är full av beundran över.

Den ena har bytt karriär några gånger och förutom detta även studerat ”annat” på en väldigt avancerad nivå bara för att hen har haft vissa intressen som hen velat vidareutveckla.

Personens olika karriärer har inte det minsta med varandra att göra vilket gör min beundran för ”om-sadlingen” ännu större.

Den andra personen har också studerat på en mycket hög nivå, har ett väldigt ansvarsfullt arbete, en enorm familj, flera hästar, egen gård, tränar och tävlar massor bla bla bla.

Jag förstår knappt hur hen får tiden att räcka till allt men det går med hur bra resultat som helst.

Själv skulle jag aldrig orka sätta mig vid skolbänken igen och även om jag alltid vill göra ett perfekt jobb så är jag lika nöjd, om inte nöjdare försjunken i soffan ha ha ha. Så all cred till dessa förebilder- man klarar många gånger mer än man tror och det går också träna sin hjärna att bli mer/ lättare mottaglig för kunskap; det är jag fullständigt övertygad om.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>