Lördag- nästan nollsummespel

Började morgonen med ett normalt ridpass; det första på snart 2 veckor.

Hoppas verkligen att jag kan rida på som jag vill framöver även om Vickes ofrivilliga vila säkert inte ”skadade”.

Han är ju i utmärkt kondition och att det inte blir någon tävling imorgon känns ärligt talat mer än ok med tanke på att mina tilltänkta klasser består av 4 ekipage/ klass.

Det känns inte så motiverande att betala 725:- plus licens, bensin och lite slitage på bil och släp för att delta i en så liten klass om jag ska vara ärlig.

Såg en annons om ett nytt termotäcke för 200:- och glömde för en sekund bort mitt löfte ”inga mer hästprylar”.

Ännu ”värre” blev det när säljaren erbjöd mig att köpa ett likadant täcke som bara var använt några gånger och tvättat för en hundring (hon hade 2 hästar och täcket passade inte den ena hästen och den andra togs hastigt bort)!

Jag gjorde en blixtkalkylering i min lilla hjärna och kom fram till att köpet av 2 täcken var berättigat om jag slänger 2 termotäcken som säkert 90% av alla vettiga hästägare redan hade förpassat till tippen för länge sedan men som jag har envisats med att använda under andra, ofodrade täcken. Tur att Vicke inte vet hur jag skämmer ut honom….

Om ni undrar om nollsummespelet så blev det nästan ett faktum eftersom jag alltså la 300 pix på täckena och samtidigt sålde en bärbar dator för 500 spänn.

Datorn har jag haft liggande i en skrivbordslåda i 4 (!!!) år och ärligt talat helt glömt bort eftersom jag använder min IPad till 80% och telefonen resterande tid så det känns inte som att jag kommer att behöva den igen.

Försäljningen måste förresten räknas som rekordsnabb då det tog ungefär 2 minuter från att jag la ut annonsen tills en fd stallkamrat köpte den!

Och som bonus blev det ett trevligt återseende när datorn skulle hämtas, win-win på alla håll 🙂 !

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Manda Stillnert

    De där är trevliga termotäcken, har två stycken i olika färger. De ena är splitter nytt och ska tas med till stallet när jag kommer ihåg de, de andra används flitigt inne åt sto:et som de ligger bra på trots att de bara är 135 och hon brukar ha 145 egentligen men de är stora i storleken.

    Svara
    • Birgitta

      Det låter bra! Jag skojade med säljaren och sa att ”allt klär en skönhet” så utseendemässigt blir det säkert bra.

      Och OM passformen skulle vara ”tveksam” så kan jag använda täckena när jag åker på tävling/ träning då jag ofta har Vicke sadlad i transporten.

      Svara
  2. Frida

    Gillar den trenden att köpa begagnat, vissa saker vill jag inte köpa begagnat men väldigt mkt ffa kvalitetsgrejor är superbra! Billigt, miljövänligt och bra för säljaren som får en liten slant. Win win helt enkelt.

    Svara
    • Birgitta

      Ja, jag försöker verkligen att bidra till ”begagnat-tänket” som motpol till en del bloggare som visar upp rent ut sagt hejdlös shoppinghysteri ibland.

      Vad många yngre läsare kanske inte förstår är att bloggaren i vissa fall får sakerna gratis/ till kraftigt reducerat pris och/ eller har en helt annan ekonomi än vad läsaren(s) föräldrar har.

      Jag kan absolut förestå att det är KUL att shoppa nytt till hästen, det tycker jag också men ibland känns det helt ”måttlöst” när man ser hur influencers bara plockar grejer från affärshyllorna, till synes utan att ens titta på prislappen.

      Jag skulle inte heller köpa vissa grejer begagnade men mycket går hur bra som helst att använda i många år till och dessutom säljs många saker helt nya av privatpersoner som fått saken i gåva, aldrig använt den av olika anledningar osv. Det finns mycket pengar att spara om man vill och är intresserad.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>