Uterittsfrekvens

Sitter och läser ett inlägg på Facebook där en ryttare frågar om det är vanligt att dressyrryttare inte rider ut över huvud taget.

Som vanligt får personen bara svar från präktiga hästägare för det blir som när man på nätet frågar hundägare hur länge/ ofta de går ut med sin hund; det är ingen hejd på motionsfrekvensen i svaren kan jag säga.

”Så klart” skriver ingen att de bara är ute med sin hund en kvart om dagen (fast jag vet att det förekommer) och lika självklart är det ytterst få som erkänner att de aldrig rider ut.

Någon påstod att det var ”mycket vanligt” att dressyrryttare i södra Skåne inte rider ut och jag kan tack och lov inte alls känna igen detta även om jag inte heller kan hävda att det inte förekommer.

Själv vet jag nog bara på rak arm en enda person som jag känner ytligt som erkänner att hon aldrig rider ut och hon bor inte ens i Skåne ha ha.

När jag tänker efter kände jag förutom denna människa ytterligare en person som aldrig red ut sin häst under massvis av år men hon red å andra sidan i princip aldrig på hästen alls utan longerade mest. En extremt märklig hästhållning på många vis men det är en annan historia (hästen lever inte längre).

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda Ferne

    Man kan ju rida dressyr ute i naturen oxå.. Bra träning! Och den ryttaren som höll sig i ridhuset red ju som sagt ett fåtal ggr om året…

    Svara
    • Birgitta

      Man kan också låta någon annan rida ut ens häst om man tycker att det är obehagligt för egen del.

      Att man inte vågar tycker jag är sin sak men om skälet tex skulle vara att man bara tycker att det är tråkigt (som jag själv kan tycka) då är det inte ok enligt mig.

      Läste i tråden på Facebook att en del står uppstallade där det ”inte går” att rida ut.

      Nu ska man aldrig säga aldrig men jag har ytterst svårt att tro att jag någonsin skulle stalla upp min häst på ett sådant ställe även om jag som sagt inte är någon uterittsälskare.

      För övrigt går det ju att köra till ställen där man KAN rida ut.

      Svara
  2. Minstral

    Jag rider ut väldigt sällan, tycker det är läskigt. Rider ut när jag får sällskap.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>