Torsdag- tvätt

Idag har Vicke haft en planerad vilodag.

Lite synd att det har stormat rejält så att hästarna fick gå in tidigare men jag är better safe than sorry och tror inte att just Vickster lider av kortare hagtid enstaka dagar.

Själv påbörjade jag idag projekt stallrengöring, det har verkligen kliat i fingrarna att tvätta bort en del smuts mer än annan.

Detta skåp i stallet tänkte jag vid första åsynen ”släng” men insåg snabbt att om det gick att rädda så är det hur bra som helst till saker som man vågar förvara i ett olåst stall så som borstar, lindor, alla burkar och flaskor med diverse innehåll och liknande saker.

Jag avskyr smuts så som man kan se på detta skåp….

…..(notera ovansidan)…..men efter en del skrubbande tyckte jag att det blev acceptabelt:

Jag ska byta ut knopparna till några större som döljer det slitna bättre:

Jag tvättade också av dörren till foderkammaren så att den blev riktigt fin och Henrik bytte lås så att jag även kan låsa den.

Att ha varmvatten i stallet känns otroligt lyxigt och gjorde att jag mycket lättare även kunde lägga lite tid på att skura bort den värsta smutsen från boxväggarna:

Jag skurade på det vita och fick bort mycket; planen är att måla hela stallet invändigt när det blir varmare väder och tills dess vill jag ha förberett så mycket som möjligt, exempelvis genom att tvätta.

En elektriker har också varit i stallet och gått igenom elen, bytt något lysrör, satt upp utomhusbelysning och dylikt.

Min erfarenhet är att en del människor med egna bostäder/ stall också gör egna, inte alltid tillåtna och därmed säkra installationer av både el och annat och det kan få förödande konsekvenser, särskilt om man övertar något sådant hemmabygge och inte vet hur det är gjort.

Jag skurade förresten en av stalldörrarna också och den verkar vara målad med Falu rödfärg som jag har erfarenhet av från mina många år som inackorderad på en ridskola.

Där var/ är väl 90% av stallinredningen målad med denna väldigt tacksamma färg och jag har många gånger målat min egen box där med den.

Jag kommer att använda samma färg till mina stalldörrar men den ena måste först lagas rätt mycket då träet är helt murket.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>